Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Rivien välistä

esityssarja Kino Reginassa maaliskuussa 2020!
Ti 3. – Pe 27.3.2020
Lukeminen kielletty
Kuvaaja: Mika Keijonen
Helsingin kaupunginkirjasto kutsuu KAIKKI helsinkiläiset 7.-LUOKAT Oodiin maaliskuussa 2020. Rivien Välistä –tapahtumassa lukuvinkkejä sisältävät esitykset valtaavat Kino Reginan näyttämön peräti neljän viikon ajaksi. Luvassa on neljä huimaa ja jännittävääkin tarinaa, joiden keskeisessä roolissa ovat kirjat!

Maailma on täynnä tarinoita: kirjat, elokuvat, tv-sarjat, tubevideot ja ne kadulla kuullut jutut. Jokainen tarvitsee tarinoita, mutta aina niiden lukeminen tai kirjaan tarttuminen ei houkuta. Ainakaan heti. Miten löytää se itseä kiinnostavin tarina?

Rivien välistä on sarja esityksiä, jossa perinteisen kirjavinkkauksen sijasta tarinoihin sukelletaan eri median muotojen ja teatterin keinoin. Kino Reginan näyttämöllä ja valkokankaalla nähtävät esitykset sisältävät kuva-, ääni- ja videomateriaalia ja tietysti kirjoja!

Miten tarinat todella vaikuttavat meihin? Onko kirjoista apua elämän haasteisiin? Voiko kirjankansien välistä löytää vastauksen siihen kaikista vaikeimpaan kysymykseen? Kaikissa neljässä esityksessä käsitellään eri genrejen kirjoja ja jokainen neljästä esityksestä sopii kaikille 7.-luokkalaisille.

Näytöksissä vaihtelevat seuraavat esitykset:

LABYRINTTI Tarina tytöstä, joka etsii itseään ja löytää minuutensa kirjojen avulla. Kirjoissa käsitellään mm. aikamatkustusta, koneälyä, roturistiriitoja, diktatuurissa elämistä ja uusien mahdollisuuksien avautumista.

KIRJOJA KIPERISTÄ TILANTEISTA eli Kuinka selviytyä vedenpaisumuksesta, TET-harjoittelusta tai maailmanlopusta?

YOLO- You Only Live Once; Tarinoita unelmista, rohkeudesta ja valinnoista elämän käännekohdissa.

LUKEMINEN KIELLETTY! Tarina dystooppisesta tulevaisuudesta, maailmasta, jossa kirjat ja lukeminen on rangaistuksen uhalla kielletty. Mutta miten käy, jos siitä huolimatta lukee?

Vierailu sisältää esityksen n. 60 min. sekä keskustelua ja tutustumista kirjoihin. Vierailuun on hyvä varata aikaa n. 90 min. Esityksessä vinkattuja kirjoja voi lainata heti esityksen jälkeen.
Oppilailla tulee olla mukana omat Helmet-kirjastokortit tai voimassa oleva Taskukirjasto-sovellus. Kirjastokorttien hankkiminen tai päivittäminen kannattaa tehdä etukäteen oppilaiden omassa lähikirjastossa. Suuren osallistujamäärän vuoksi kirjastokorttien tekeminen paikan päällä Oodissa ei välttämättä onnistu luokalle varatun ajan puitteissa.
Kirjastokorttihakemus: https://www.helmet.fi/fi-FI/Lapset/Kirjastossa/Oma_kirjastokortti

Esitykset on tarkoitettu PERUSKOULUN 7.-LUOKILLE. Näytösten varausaika on päättynyt!

Esitysten kirjalistat löytyvät täältä: https://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Keskustakirjasto_Oodi/...(206380)

Lisätietoja Helsingin kaupunginkirjaston Rivien välistä -tapahtumasta
Minna Rimpilä
minna.rimpila@hel.fi
040-4806772

Yhteyshenkilö

Minna Rimpilä
040-4806772

Tapahtumanjärjestäjä

Helsingin kaupunginkirjasto

Kaupunginkirjasto tarjoaa pääsyn aineistoihin, tietoon ja kulttuurisisältöihin, edistää lukemista ja kirjallisuutta sekä tarjoaa tukea tiedon hankintaan ja käyttöön.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ti 3.3.2020 10:00 - Pe 27.3.2020 14:30Lataa kalenteriisi
Helsingin keskustakirjasto Oodi, Kino Regina
Töölönlahdenkatu 4, 00100 Helsinki