Grodan Kling och cirkusens hemlighet

Klingande Grodan
mån 20.9. – ons 20.10.2021
Grodan Kling och cirkusens hemlighet
Teaterföreställning som kan ses online via link och lösenord av svenskspråkiga daghem och språkbadsdaghem med barn från 2 år uppåt i Helsingfors under tiden 20.9-20.10.2021. Grodan Kling och cirkusens hemlighet är höstens 2019 produktion och den elfte delen i vår serie om Grodan Kling.

Pjäsen börjar med att det är en cirkus som ställer upp sitt stora tält på andra sidan Plaskdammen. Runar Räv och Grodan Kling vill gärna och se vad som pågår i detta roliga tält men snart får de veta att allt som glimmar inte är guld. Kompisarna träffar Björnen Britta som berättar sin sorgliga historia.

Grodan Kling och Runar Räv blir så ledsna av det som de hör att de bestämmer att de ska hjälpa Britta rymma från cirkusen! Kling skulle kunna hämta nycklarna till buren från direktörens vagn men då måste direktören luras ut – det ska Runar Räv ta hand om!

Grodan Kling släpper ut Björnen Britta och de springer i väg. Men då de kommer till strandstenen var de skulle träffa Runar Räv – syns han inte till. För att Runar har ramlat och fastnat i ett rep inne i tältet och då hade cirkusdirektören tagit fast honom! Kompisarna gissar att något är på tok och då börjar den farliga och spännande operationen att rädda Runar Räv!

Pjäsen är riktad till barn i daghem- och lågstadieålder. Teman som pjäsen lyfter upp är sorg och djuretik. Barnen får bekanta sig med frågor kring relationen mellan människor, djur och natur genom en teatersaga. Som vanligt blir det en massa roliga sånger och lekar där publiken får delta i detta spännande äventyr!

Medverkande: Pia Leinonen & Juha Tiala.

Kontaktperson

Siw Handroos-Kelekay
050 522 6827

Evenemangsarrangören

Helsingin kaupunki / Kulttuuri ja vapaa-aika

Ruotsinkielinen ohjelma lähinnä Vuotalossa ja Stoassa.

Tid och plats

Lataa kalenteriisi mån 20.9.2021 till ons 20.10.2021 Lataa kalenteriisi
Vimeo
Online

Bokningsförfrågan