På berget

Aktivitetsbaserad utställning
lör 12.6. – lör 25.9.2021
Tuula Närhinen - Groteskit
Fotograf: Tuula Närhinen, verk: Groteskit, artist: Tuula Närhinen
I den funktionella utställningen kan man måla med vatten, titta på skuggbilder och förundra Östersjön.

Stig ner i båten, lyssna på naturen, lämna spår, se Stora Räntan och träffa Vellamo!

Under sommaren är vi vid vattnet på Annegården. Eller egentligen mitt i det: På berget är vi på en ö. På och kring ön händer allt möjligt: du kan måla med vatten, titta på skuggbilder, klä ut dig till en gråsugga och förundras över Östersjön. I fotografierna i serien Grotesker av Tuula Närhinen lyfts det fram fantasifulla figurer ur bergen. I animationen Linjen som fallit i vatten smälter barnens berättelser samman till ett gemensamt verk. Den helhet som skapats av Stora Räntans naturcentrum och Annegården dyker för sin del ner i skärgårdsnaturens rikedom, skönhet och otroliga ljudlandskap. Utställningens ljudvärld har skapats av Janne Storm.

Utställningen delas in i ett aktivitetsbaserat främre galleri, där man själv kan prova på och göra saker, samt ett stämningsfullt bakre galleri, där man får titta och lyssna.

Välkommen till berget!

Ett samarbete mellan Annegården och Stora Räntans naturcentrum. Utställningen ingår i evenemangshelheten Helsinki Biennial Inspired. Den har fått sin inspiration från namnet på biennalen, Samma hav, och dess innehåll. Helsingforsbiennalen är ett internationellt bildkonstevenemang som arrangeras vartannat år. Evenemanget visar upp samtidskonst av hög kvalitet i Helsingfors. Den första biennalen ordnas i den unika maritima miljön på Skanslandet den 12 juni–26 september 2021.

Utställningen är öppen under Annantalos öppettider.

Kontaktperson

Harri Piispanen
0401216753

Evenemangsarrangören

Annegården

Annegårdens konstcentrum är ett konsthus för barn och unga i Helsingfors centrum. I Annegården ges konstundervisning, hålls utställningar samt arrangeras dans- och teaterföreställningar. Utöver det har Annegården mycket samarbete med skolorna.

Tid och plats

Lataa kalenteriisi lör 12.6.2021 10:00 till lör 25.9.2021 16:00Lataa kalenteriisi
Annantalo
Annankatu 30, 00100 Helsinki