Helsingforsbiennalen

lör 12.6. – sön 26.9.2021
Helsinki Biennaali
Helsingforsbiennalen som öppnas i juni är ett internationellt konstevenemang som ordnas på Skanslandet ute i naturen men nära staden. Biennalen är öppen 12.6–26.9 2021 och erbjuder skolorna en unik konstupplevelse i en omgivning där man kommer i nära kontakt med naturen och historien. De internationella konstnärerna, den exceptionella naturen och de kulturhistoriska lagren ger en inlärningsmiljö där olika läroämnen lätt kan kombineras.

Helsingforsbiennalen presenterar verk av 40 erkända inhemska och utländska konstnärer på det historiska Skanslandet. Den första Helsingforsbiennalen går under rubriken ”Samma hav”. I flera av Biennalens konstverk behandlas teman som sambandsförhållanden och inbördes beroende, samexistens och empati.

För skolor erbjuds mångsidiga läromedel: t.ex. undervisningsspel på plattformen Seppo.io som är utvecklade i samarbete med lärare, olika ruttförslag runt ön samt en kortfilm med basinformation som stöd för besöket. Innehållet för skolorna finns på Helsingforsbiennalens nätsidor. Nätsidorna uppdateras under våren och sommaren.

Helsingforsbiennalen finns med som utflyktsmål i grundundervisningens kulturstig för årskurs 5. Det är fritt inträde till Biennalen. Färjan från fastlandet till Skanslandet erbjuder reducerat biljettpris för skolor. Skolornas vattenbussturer kan bokas fr.o.m. 17.5 2021.

Helsingforsbiennalen är öppen 12.6 -26.9 2021 inom ramen för gällande coronarestriktioner. En del av evenemangets konstverk finns utomhus och man kan ta del av dessa verk även om hälsosäkerheten inte tillåter att konstverken inomhus är öppna.

Kontaktperson

Sonja Taimiaho (sonja.taimiaho@hel.fi) eller Lotta Kjellberg (lotta.kjellberg@hel.fi)
09 310 22169 / 09 310 87074

Evenemangsarrangören

HAM Helsingfors konstmuseum

HAM Helsingfors konstmuseum förvaltar helsingforsarnas egen konstsamling som innehåller över 9 000 konstverk. Närmare hälften av samlingen är till invånarnas glädje placerad i parker, på gator, i ämbetsverk, hälsovårdsstationer, skolor och bibliotek. De utställningar som HAM ordnar i Tennispalatset fokuserar på modern konst och samtidskonst. Inträdesavgiften till HAM är gratis för under 18-åringar och för lärare och assistenter som ledsagar undervisningsgruppen. En konstverkstad och en guidning till skolelevspris ges klasser som går i grundskolan och andra stadiet, ifall minst hälften av gruppen är under 18 år.

Tid och plats

Lataa kalenteriisi lör 12.6.2021 till sön 26.9.2021 Lataa kalenteriisi
HAM
Södra järnvägsgatan 8, 00100 Helsingfors www.hamhelsinki.fi
    

Information

Fenomen
Typ av evenemang
Pris för elevgrupper
Helsinki Biennaali on tapahtumana maksuton. Vesibussit mantere-Vallisaari-välillä ovat maksullisia. Edestakaisen matkan hinta 4,25€ / oppilas tai oppilasryhmän mukana kulkeva aikuinen.