Di­stans­guid­ning i Egyptens prakt

mån 1.2. – sön 9.5.2021
Egyptin loisto, kuva: Museo Egizio
Fotograf: Museo Egizio
Upplev ett litet stycke av det forna Egypten genom er skärm i klassrummet!

Under distansguidningen fördjupar vi oss med hjälp av berättelser, stämningar och bakgrundsinformation i utställningen Egyptens prakt. Distansguidningen är en härlig paus i vardagen, eftersom den innehåller både sinnesövningar och stimulerande uppgifter.

Vi besöker inte utställningen under guidningen, utan bekantar oss med den med hjälp av en bild- och videopresentation. Nu kan ni studera föremålen på mycket närmare håll än det är möjligt i utställningen! Ni kommer att få höra om bland annat det forna Egyptens gudar och faraoner, och vi kikar också in i en kattmumie och bakom utställningens kulisser. Ni kan ställa frågor under guidningen.

Vår telefontid för bokningar är på måndagar, onsdagar och torsdagar kl. 13–16, tfn. 09 6844 4633 eller e-postadress: opasvaraus@amosrex.fi.

Distansguidningen genomförs via Zoom-platformen. Då du deltar med dator behöver du inte ladda ner Zoom, utan du kan öppna guidningen i din webbläsare. Om du använder en smartelefon eller pekplatta för att delta lönar det sig att ladda ner Zoom-applikationen i förväg. Det är förbjudet att spela in distansguidningen.

Evenemangsarrangören

Amos Rex

Amos Rex är ett nytt underjordiskt konstmuseum under Glaspalatset i Helsingfors. Museet har ungefär tre växlande utställningar per år, med allt mellan samtidskonst och antika kulturer, samt en bestående sal med Sigurd Frosterus samling.

Tid och plats

Lataa kalenteriisi mån 1.2.2021 till sön 9.5.2021 Lataa kalenteriisi
Amos Rex
Mannerheimvägen 22 - 24, 00100 Helsingfors