Egyptens prakt: i virtuella graven

fre 9.10.2020 – sön 21.3.2021
Egyptens prakt
En virtuell grav har skapats för utställningen Egyptens prakt. Du behöver inte besöka museet för att uppleva den virtuella graven. Vem som helst kan uppleva den var som helst och när som helst gratis med Arilyn-appen.

I det forntida Egypten tjänade graven två syften. Dels var den ett tryggt sista vilorum för den döda, dels var den en plats där de anhöriga utförde ritualer som skulle säkra att den döda fick ett gott liv efter detta. Därför var själva rummet uppdelat i två delar: ovan jord fanns ett kapell och under jord en stängd gravkammare, som vi nu har den exceptionella möjligheten att titta in i.

Graven, som skapats med hjälp av AR-teknik dvs. förstärkt verklighet, baserar sig till största delen på Paheris grav i den forntida staden Nekhen i Övre Egypten, i den nuvarande El Kab-regionen. Graven byggdes under den 18:e dynastin, under farao Thutmosis III:s tid vid makten.

Den virtuella graven kan upplevas gratis med Arilyn-appen.
Instruktionerna att komma till den virtuella graven:
https://amosrex.fi/sv/ar/virtuell-grav/

Den virtuella graven är gjord i samarbete med Amos Rex huvudsamarbetspartner Danske Bank.

Kontaktperson

Melanie Orenius

Evenemangsarrangören

Amos Rex

Amos Rex är ett nytt underjordiskt konstmuseum under Glaspalatset i Helsingfors. Museet har ungefär tre växlande utställningar per år, med allt mellan samtidskonst och antika kulturer, samt en bestående sal med Sigurd Frosterus samling.

Tid och plats

Lataa kalenteriisi fre 9.10.2020 till sön 21.3.2021 Lataa kalenteriisi
Amos Rex
Mannerheimvägen 22 - 24, 00100 Helsingfors