Framtidens fossiler

mån 19.10. – fre 13.11.2020
Processbild ur konstverkstaden Framtidens fossiler
Fotograf: Sara Bjarland
I sitt konstnärliga skapande har Sara Bjarland intresserat sig för vilka spår vi nutida människor lämnar efter oss. I verkstaden frågar vi oss: vad kommer framtidens fossiler att innehålla? Sinne bjuder in skolor att delta i en konstnärlig process tillsammans med bildkonstnär Sara Bjarland. Verkstäderna sker under Saras utställning Crumple, fail, faint, fall, på Sinne.

Verkstadshelheten Framtidens fossiler byggs upp av två skilda besök á 75 min på Sinne. Vi bekantar oss med utställningen och jobbar kreativt i verkstaden med en undersökande process. Som grundmaterial använder vi oss av gips och lera samt upphittade föremål. Den andra träffen avslutar vi utomhus ifall vädret tillåter, och bygger en temporär utställning av verken.

Välkomna till Sinne på en upptäcktsfärd i framtiden!

Tidpunkt: 19.10–13.11 kl. 9 och 10.30 (kontakta oss om dessa tider inte fungerar)

Tid: 2 besök á 75 min per grupp/klass

Målgrupp: Förskolan – åk 4

Plats: Sinne, Stora Robertsgatan 16

Samtliga skolor är hjärtligt välkomna till Sinne, men vi vet att det i rådande läge inte fungerar att använda sig av allmänna fortskaffningsmedel. För dem som ligger längre bort från Sinne erbjuder vi verkstadshelheten Upptäckarpromenader, där vi kommer till er skola och jobbar i huvudsak utomhus på skolgården med omnejd. Här kan ni läsa mera om Upptäckarpromenaderna på Kultus https://www.kultus.fi/sv/tapahtumat/7555/upptackarpromenader och på vår hemsida http://sinne.proartibus.fi/sv/event/konstverkstad-sara-bjarland/.

Kontaktperson

Kia Orama
040 529 8656

Evenemangsarrangören

Sinne

Sinne är en plats för finländsk och internationell samtidskonst. Tyngdpunkten ligger främst på ung och experimentell konst. Verksamheten drivs av Stiftelsen Pro Artibus, som är en fristående del av Svenska kulturfondens organisation.

Tid och plats

Lataa kalenteriisi mån 19.10.2020 09:00 till fre 13.11.2020 17:00Lataa kalenteriisi
Sinne
Stora Robertsgatan 16, 00120 Helsingfors