AdeY: THE CENSORED EXHIBITION

ons 2.9. – sön 11.10.2020
AdeY: She man Part II_2017
Fotograf: AdeY, verk: She man Part II_2017, artist: AdeY
AdeYs verk gör intryck med sin direkthet och humor. På bilderna utmanar de nakna kropparna människans balans, kraft och fysik.

AdeY planerar formen och koreografin i sina verk tillsammans med dansarna. Verken påverkas av dansarnas livshistorier och situationer. Konstnären undersöker tillsammans med dansarna hur samhället definierar vilka vi är och hur vi tas emot. I sina verk fångar han in de små ögonblick av socialt förtryck, isolering, ångest och depression som har en central roll i människans existens.

AdeY publicerar sina verk på Instagram, som flera gånger har avlägsnat dem från sin tjänst. Trots att konstnären har bearbetat dem för att motsvara plattformens krav har hans konto på det sociala mediet upprepade gånger stängts på grund av förseelser mot reglerna. Konstnären har kritiserat Instagram för att behaga annonsörerna, för sexism och homofobi. AdeY frågar: Varför tillåter Instagram bilder som sexualiserar kvinnor, men inte en bild av två män som kramar varandra? AdeY understryker att även om verket visar nakna kroppar är de inte sexuella.

AdeYs (Sverige/Storbritannien, bor i Köpenhagen) tvärkonstnärliga bakgrund ligger i såväl performance, koreografi och modern dans som fotografi.

Kontaktperson

Kastehelmi Korpijaakko, Educational curator
050 5775742

Evenemangsarrangören

Finlands Fotografiska Museum

Finlands fotografiska museum är ett riksomfattande specialmuseum för fotografi. Med utställningar, samlingsförvaltning, forskning, utbildning och ett brett urval publik- och samhällsprogram strävar museet till att marknadsföra och fostra fotografisk konst och kultur i Finland. Museet, som grundades på initiativ av organisationer inom fotobranschen, inledde sin verksamhet 1969. Museets engagemangs- och utbildningsprogram strävar att skapa en ökad medvetenhet och förståelse för fotografi och visuell kultur i samhället genom att skapa innovativa tillfällen för alla människor att ta del av museets utställningar och program, både som publik och deltagare. Museet strävar även till att skapa tillfällen för meningsfulla utbyten mellan konstnärer och publik.

Tid och plats

Lataa kalenteriisi ons 2.9.2020 11:00 till sön 11.10.2020 18:00Lataa kalenteriisi
Finlands Fotografiska Museum
Kabelfabriken, Tallbergsgatan 1 G, 00180 Helsingfors
    

Information

Typ av evenemang
Pris för elevgrupper
Skolelevsguidningar: 60 € (barn under 18 år). Vi ber er vänligen avboka en beställd guidning senast tre dagar före, annars debiterar vi för den.