LIISA VÄÄRISKOSKI: @munalissu

tors 20.8. – sön 20.12.2020
LIISA VÄÄRISKOSKI: @munalissu
Fotograf: Liisa Vääriskoski, verk: Liisa Vääriskoski, @munalissu, 2020, artist: Liisa Vääriskoski
Munalissu är mediekonstnären Liisa Vääriskoskis feministiska alter ego, huvudsakligen på Instagram, och ett konstprojekt där gränsen mellan verklighet och fiktion suddas ut.

En impulsiv performancegestalt tar rummet i besittning, utan att skämmas. Underhållning, kommersialism och politiska teman flätas samman, ofta på ett absurt eller humoristiskt sätt.

Munalissu kommenterar kravet på sociala medier att vara ständigt närvarande, fantastisk och intressant. I sina verk ställer hon sig i blickfånget, men är samtidigt själv aktör. Hon reserverar rätten för kvinnan att själv bestämma om sin egen kropp. Att visa fram kvinnans livskraft ingår i gestalten: man får njuta av sin egen sexualitet utan den skam som präglas av historien. Som instrument för gestalten använder Vääriskoski sin egen kropp, men som inspirationskällor fungerar också konstnärens egna känslor, värden, drömmar och erfarenhetsvärld.

Liisa Vääriskoski (f.1991) är en helsingforsisk konstnär och mångsysslare inom mediebranschen. Munalissu är ett av konstnärens sätt att förverkliga sig själv och kommentera världen och den visuella kulturen.

Kontaktperson

Kastehelmi Korpijaakko, Educational curator
050 5775742

Evenemangsarrangören

Finlands Fotografiska Museum

Finlands fotografiska museum är ett riksomfattande specialmuseum för fotografi. Med utställningar, samlingsförvaltning, forskning, utbildning och ett brett urval publik- och samhällsprogram strävar museet till att marknadsföra och fostra fotografisk konst och kultur i Finland. Museet, som grundades på initiativ av organisationer inom fotobranschen, inledde sin verksamhet 1969. Museets engagemangs- och utbildningsprogram strävar att skapa en ökad medvetenhet och förståelse för fotografi och visuell kultur i samhället genom att skapa innovativa tillfällen för alla människor att ta del av museets utställningar och program, både som publik och deltagare. Museet strävar även till att skapa tillfällen för meningsfulla utbyten mellan konstnärer och publik.

Tid och plats

Lataa kalenteriisi tors 20.8.2020 10:00 till sön 20.12.2020 20:00Lataa kalenteriisi
Finlands Fotografiska Museum
Kabelfabriken, Tallbergsgatan 1 G, 00180 Helsingfors
    

Information

Typ av evenemang
Pris för elevgrupper
Skolelevsguidningar: 60 € (barn under 18 år). Vi ber er vänligen avboka en beställd guidning senast tre dagar före, annars debiterar vi för den.