DOUGLAS KIRKLAND: COCO&MARILYN

Ny utställningslokal K1
tors 20.8. – sön 20.12.2020
Marilyn Monroe, Hollywood, 1961 ©Douglas Kirkland/Photo Op
Fotograf: Douglas Kirkland, verk: Marilyn Monroe, Hollywood, 1961 ©Douglas Kirkland, artist: Douglas Kirkland
Två ikoniska kvinnor som förstod kraften i det visuella.

Finlands fotografiska museums nya utställningslokalen K1 invigs med två utställningar av den kanadensiska fotografen Douglas Kirkland (f.1934), Coco Chanel och En kväll med Marilyn. Utställningarna för fram två ikoniska kvinnor som förstod kraften i det visuella.

Kirkland fotograferade både Marilyn Monroen och Coco Chanel i början av 1960-talet när han jobbade på tidskriften Look som fotograf. De sextio år gamla tagningarna bär med sig stjärnkulten i det dåtida Hollywood och modets historia. Sedda ur ett nutida perspektiv erbjuder de också en fascinerande vy mot en tid när fotografiet nyss nått en central position i den moderna konsumtionskulturen. Samtidigt reflekterar utställningen över hur ikoner skapas och vilken kraft fotografiet har.

Douglas Kirkland är en fotograf som gjort en lång karriär i Hollywood och som är känd särskilt som fotograf av världsstjärnor. Han har dessutom medverkat i över 150 filmproduktioner.

Kontaktperson

Kastehelmi Korpijaakko, Educational curator
050 5775742

Evenemangsarrangören

Finlands Fotografiska Museum

Finlands fotografiska museum är ett riksomfattande specialmuseum för fotografi. Med utställningar, samlingsförvaltning, forskning, utbildning och ett brett urval publik- och samhällsprogram strävar museet till att marknadsföra och fostra fotografisk konst och kultur i Finland. Museet, som grundades på initiativ av organisationer inom fotobranschen, inledde sin verksamhet 1969. Museets engagemangs- och utbildningsprogram strävar att skapa en ökad medvetenhet och förståelse för fotografi och visuell kultur i samhället genom att skapa innovativa tillfällen för alla människor att ta del av museets utställningar och program, både som publik och deltagare. Museet strävar även till att skapa tillfällen för meningsfulla utbyten mellan konstnärer och publik.

Tid och plats

Lataa kalenteriisi tors 20.8.2020 10:00 till sön 20.12.2020 20:00Lataa kalenteriisi
Finlands Fotografiska Museum
Kabelfabriken, Tallbergsgatan 1 G, 00180 Helsingfors
    

Information

Typ av evenemang
Pris för elevgrupper
Skolelevsguidningar: 60 € (barn under 18 år). Vi ber er vänligen avboka en beställd guidning senast tre dagar före, annars debiterar vi för den.