JARI SILOMÄKI: KÄNSLORNAS GEOGRAFI

fre 25.9.2020 – ons 6.1.2021
Jari Silomäki: Känslornas geografi
Fotograf: Jari Silomäki, verk: Känslornas geografi , artist: Jari Silomäki
Silomäkis verk berättar om världspolitiska händelser under 2000-talet med hjälp av finkänsliga och privata historier.

Känslornas geografi som öppnas hösten 2020 är en omfattande soloutställning av fotokonstnären Jari Silomäki (f.1975). De tidigaste verken på utställningen skapades i början av 2000-talet, men största delen av verken får nu sin premiär.

Silomäkis verk berättar om världspolitiska händelser under 2000-talet med hjälp av finkänsliga och privata historier. Utställningen behandlar bland annat den ökande ojämlikheten och den explosionsartade förmögenhetsutvecklingen bland invånarna i utvecklingsländer; det gemensamma hemlandet som hålls igång av internetservrar, den offentliga presentationen av den egna personhistorien och dess integritetsskydd samt den europeiska politiska populismens inflytande på människornas dagliga liv. En röd tråd som går igenom utställningen är förhållandet mellan individens livshistoria och skeendena i samhället och hur de flätas ihop.

Kontaktperson

Kastehelmi Korpijaakko, museolehtori
050 5775742

Evenemangsarrangören

Finlands Fotografiska Museum

Finlands fotografiska museum är ett riksomfattande specialmuseum för fotografi. Med utställningar, samlingsförvaltning, forskning, utbildning och ett brett urval publik- och samhällsprogram strävar museet till att marknadsföra och fostra fotografisk konst och kultur i Finland. Museet, som grundades på initiativ av organisationer inom fotobranschen, inledde sin verksamhet 1969. Museets engagemangs- och utbildningsprogram strävar att skapa en ökad medvetenhet och förståelse för fotografi och visuell kultur i samhället genom att skapa innovativa tillfällen för alla människor att ta del av museets utställningar och program, både som publik och deltagare. Museet strävar även till att skapa tillfällen för meningsfulla utbyten mellan konstnärer och publik.

Tid och plats

Lataa kalenteriisi fre 25.9.2020 11:00 till ons 6.1.2021 18:00Lataa kalenteriisi
Finlands Fotografiska Museum
Kabelfabriken, Tallbergsgatan 1 G, 00180 Helsingfors
    

Information

Typ av evenemang
Pris för elevgrupper
Skolelevsguidningar: 60 € (barn under 18 år). Vi ber er vänligen avboka en beställd guidning senast tre dagar före, annars debiterar vi för den.