Sagostigen

ons 3.11.2021 – lör 31.12.2022
Barn deltar en verkstad i Teatermuseet.
Under Sagostigen, som riktar sig till daghemsbarn, är man ute på äventyr i sagornas värld och prövar på att göra teater. Man bekantar sig med sagorna med hjälp av ljud, rörelser, olika figurer och fantasiövningar.

Sagostigen har tre alternativa berättelser: Det flygande täcket (1–5 åringar), Den fula ankungen (3–5 åringar) eller Drakens svans (3–5 åringar).

H.C. Andersens saga om Den fula ankungen torde vara bekant för de flesta. I verkstaden Drakens svans letar man efter draken Katlas försvunna svans och gör en egen dockteaterföreställning. På sagostigen Det flygande täcket sänder den stora täckblåsaren iväg det flygande täcket och med det åker barnen ut på äventyr i olika världar. Såväl dagis-som förskolebarn kan delta i Det flygande täcket, var och en efter sin egen förmåga!

Sagostigens tema väljs i samband med verkstadsbokningen. Verkstadens längd är ca en timme och 15 barn ryms med. Priset är 80 euro (lö−sö 160 €).

Verkstäder kan erhållas på finska och svenska.

Förfrågningar och beställningr tfn 040 1922 320 (ti o. fre kl 10–12 , ons. kl 14–16) eller per e-post varaukset@teatterimuseo.fi.

Bekanta er också med Teatermuseets övriga verkstäder!

Kontaktperson

Milla Kortemaa

Evenemangsarrangören

Teatermuseet

Teatermuseet erbjuder kunskap, insikter, glädje och underhållning. I de upplevelserika utställningarna kan besökarna själva testa sina kunskaper inom teaterns olika delområden. Museet erbjuder massor av verkstäder i anslutning till olika utställningar och olika sidor av den utövande konsten. I verkstäderna och guidningarna lägger man tonvikten vid besökarnas egen aktivitet och ger verktyg till förståelsen för de utövande konsterna och teaterns uttrycksmedel. Verkstäder och guidningar anordnas för alla ålderskategorier. Teatermuseets utställningsutrymmen renoveras. Museet öppnar för allmänheten den 3 november 2021.

Tid och plats

Lataa kalenteriisi ons 3.11.2021 till lör 31.12.2022 Lataa kalenteriisi
Teatermuseet
Kabelfabriken, Tallbergsgatan 1 G, 00180 Helsingfors
    

Information

Läroplanens ämnesområde
Språk
Typ av evenemang
Pris för elevgrupper
Längd 1 h, pris 80 €. (Under veckosluten dubbla priser.)
Programmets längd
60min