Hurra en hurri!

Mikael "Gusse" Andersson
tis 3.11.2020 13:00
Hurra en hurri!
Verk: Hurra en hurri!, artist: Mikael Andersson
Mikael Andersson kliver fram iklädd folkdräkt och med ett dragspel i handen. Han artikulerar ivrigt och tar till mängder av skämt och finlandssvenska dialekter. Strax byter han om till ”finlandsvenskarnas fritidsdräkt” – en färggrann, blommig skjorta, illgröna byxor och tennisdojor. Sedan berättar han en sibbovits, som en riktigt äkta sibbobisi. Han beskriver sig själv – finlandssvensken. Föreställningen är av ståuppkomik-karaktär. Med humor och självironi behandlas finlandssvenskar, svenska språket, dialekter och fördomar. Den genomsyras av positivitet och uppmanar bl.a. mänskor till en bra kommunikation genom att lära sig flera språk. Föreställningen går på svenska, men kan modifieras så att även sådana med svaga kunskaper i svenska hänger med. ”Hurra en Hurri!” har med framgång spelats runt Finland ett hundratal gånger för finskspråkiga elever, men också för finlandssvenskar vid olika tillfällen. Text och regi: Mikael Andersson Längd: 45-60 min. (anpassningsbar) Arr. Finlands Svenska Folkting i samarbete med Nordhuset

Hösten 2020 erbjuder Kulturcentralen kulturevenemang för dagis-, skol- och eftisbarn i kultur- och allaktivitetshus så länge det är tillåtet att arrangera publikevenemang och med beaktande av säkerhetsrekommendationerna.

I fall mer än en barngrupp får komma på samma föreställning tar vi ändå inte emot mer än max hälften av möjligt publikantal i salen. Vi beaktar social distansering och använder i mån av möjlighet olika ingångar och olika delar av aulan, vi går in och ut i salen en grupp i taget med säkerhetsavstånd.

Vi sitter inte på de närmaste raderna till scenen och vi har minst en tom rad mellan varje barngrupp. Vi använder inte garderoben utan tar kläderna med in i salen och lägger dem på de tomma stolsraderna varje grupp skilt för sig.

Om igen bara en barngrupp per föreställning kan delta anpassar vi oss till det och försöker fördela kulturutbudet så jämt som möjligt bland de grupper som anmält sig. De som blir utan försöker vi kompensera senare när situationen normaliserats.

Ifall ni endast kan delta om ni är enda barngrupp i publiken, vänligen skriv det om ni anmäler er per mail eller anteckna det där det finns plats för övriga kommentarer om ni anmäler er via Kultus. Ifall ni vill anmäla er till flera alternativ, skriv prioriteringsordningen på samma sätt.

Vi bekräftar per mail inom 2 veckor efter bokningen om ni fått plats och i så fall på vilken föreställning. Vi förbehåller oss rätten till ändringar på kort varsel om coronaläget plötsligt ändrar och det utfärdas nya direktiv gällande arrangeang av kulturevenemang.

Kontaktperson

Siw Handroos-Kelekay
050 522 6827, 09 3108 8755

Evenemangsarrangören

Helsingin kaupunki / Kulttuuri ja vapaa-aika

Ruotsinkielinen ohjelma lähinnä Vuotalossa ja Stoassa.

Tid och plats

Nordhuset
Mosaiktorget 2

Bokningsförfrågan

    

Information

Primär målgrupp
Läroplanens ämnesområde
Fenomen
Språk
Typ av evenemang
Programmets längd
60min