YANN MINGARD

Allting svävar fritt i luften, därav vår svindel
ons 10.6. – sön 13.9.2020
Yann Mingard:  Geotieteen ja ympäristötutkimuksen instituutti (IGE), GLACE-ryhmä, Grenoble, Ranska, 2017.
Fotograf: Yann Mingard, verk: (cropped), artist: Yann Mingard
Allting svävar fritt i luften, därav vår svindel (2015–2018) är en verkhelhet inspirerad av geologiska fenomen, såsom sedimentation och avlagringar, som rör sig fritt mellan olika kontexter, samt mellan tid och rum, och skapar en helhetsbild av människans påverkan på miljön.

Den schweiziska fotokonstnären Yann Mingards (f.1973) omfattande soloutställning Allting svävar fritt i luften, därav vår svindel (2015–2018) visas för första gången i Norden.

Mingard visar exempelvis vad som förenar webbkamerabilder av de rökfyllda himlarna i Kinas storstäder och J.M. William Turners målningar av skinande himlar (1775–1851).

Yann Mingard är också hortonom. Han har länge följt förändringarna i naturen och människans delaktighet i förändringarna. Han uppmuntrar oss att tänka igenom vår roll på nytt och vår plats som medborgare och konsumenter i en värld som snabbt förändras till följd både av vår egen verksamhet och av kosmiska förändringar som är oberoende av oss.

Kontaktperson

Kastehelmi Korpijaakko, Educational curator

Evenemangsarrangören

Finlands Fotografiska Museum

Finlands fotografiska museum är ett riksomfattande specialmuseum för fotografi. Med utställningar, samlingsförvaltning, forskning, utbildning och ett brett urval publik- och samhällsprogram strävar museet till att marknadsföra och fostra fotografisk konst och kultur i Finland. Museet, som grundades på initiativ av organisationer inom fotobranschen, inledde sin verksamhet 1969. Museets engagemangs- och utbildningsprogram strävar att skapa en ökad medvetenhet och förståelse för fotografi och visuell kultur i samhället genom att skapa innovativa tillfällen för alla människor att ta del av museets utställningar och program, både som publik och deltagare. Museet strävar även till att skapa tillfällen för meningsfulla utbyten mellan konstnärer och publik.

Tid och plats

Lataa kalenteriisi ons 10.6.2020 11:00 till sön 13.9.2020 18:00Lataa kalenteriisi
Finlands Fotografiska Museum
Kabelfabriken, Tallbergsgatan 1 G, 00180 Helsingfors
    

Information

Typ av evenemang
Pris för elevgrupper
Skolelevsguidningar: 50 € (barn under 18 år). Vi ber er vänligen avboka en beställd guidning senast dagen före, annars debiterar vi för den. Barn under 18-år 0 €