SANNA KANNISTO: EN KÄNSLA AV FÖRUNDRAN

ons 10.6. – sön 13.9.2020
Carpodacus erythrinus, 2019. cropped.
Fotograf: Sanna Kannisto, verk: Cyanocompsa cyanoides, 2019. cropped., artist: Sanna Kannisto
Sommaren 2020 visas fotokonstnären Sanna Kannistos (f.1974) verk från en period på 20 år.

En känsla av förundran är Kannistos mest omfattande museiutställning hittills. Den är ett genomsnitt av konstnärens karriär, hennes långvariga fotograferingsarbete på forskningsstationer i Sydamerikas regnskogar och de senaste årens fotoprojekt på Hangö fågelstation. Man fascineras av regnskogarnas mångformiga natur och flyttfåglarna i norr i de utställda verken.

Sanna Kannistos arbete har länge styrts av samarbetet med forskarna och av intresset för att iaktta naturen. Kannisto är som en forskare-konstnär som samlar en egen samling. Hon reflekterar i sina verk över sin egen roll på forskningsstationerna vid forskarnas sida, över sätt att skapa och tolka kunskap samt över vilken tradition hon tillhör. I Kannistos verk är också ett starkt behov av att uttrycka sig personligt närvarande. Oron över tillståndet i naturen, bland annat det minskande antalet fågel- och insektsarter, är ett viktigt tema för konstnären. Genom visuellt vackra bilder vill Kannisto väcka en känsloreaktion hos åskådarna som också kan påverka attityderna.

Kontaktperson

Kastehelmi Korpijaakko, museolehtori

Evenemangsarrangören

Finlands Fotografiska Museum

Finlands fotografiska museum är ett riksomfattande specialmuseum för fotografi. Med utställningar, samlingsförvaltning, forskning, utbildning och ett brett urval publik- och samhällsprogram strävar museet till att marknadsföra och fostra fotografisk konst och kultur i Finland. Museet, som grundades på initiativ av organisationer inom fotobranschen, inledde sin verksamhet 1969. Museets engagemangs- och utbildningsprogram strävar att skapa en ökad medvetenhet och förståelse för fotografi och visuell kultur i samhället genom att skapa innovativa tillfällen för alla människor att ta del av museets utställningar och program, både som publik och deltagare. Museet strävar även till att skapa tillfällen för meningsfulla utbyten mellan konstnärer och publik.

Tid och plats

Lataa kalenteriisi ons 10.6.2020 11:00 till sön 13.9.2020 18:00Lataa kalenteriisi
Finlands Fotografiska Museum
Kabelfabriken, Tallbergsgatan 1 G, 00180 Helsingfors
    

Information

Typ av evenemang
Pris för elevgrupper
Skolelevsguidningar: 50 € (barn under 18 år). Vi ber er vänligen avboka en beställd guidning senast dagen före, annars debiterar vi för den. Barn under 18-år 0 €