ADEY: THE CENSORED EXHIBITION

fre 27.3. – sön 24.5.2020
AdeY: Evolution, part II, 2018
Fotograf: AdeY, verk: Evolution, part II, 2018, artist: AdeY
AdeYs texter gör intryck med sin direkthet och humor. På bilderna utmanar de nakna kropparna människans balans, kraft och fysik.

Obs!

I enlighet med Finlands statsrådets riktlinjer av den 16 mars 2020 stänger Finlands fotografiska museum för kunderna från och med tisdag den 17 mars 2020.

Museet öppnar på nytt när statsrådet ger tillstånd till det. Vi informerar separat om när museet öppnar.

Titta, kommentera och utnyttja våra fotografier på internet:
https://www.valokuvataiteenmuseo.fi/sv/samlingar

***

AdeY planerar formen och koreografin i sina verk tillsammans med dansarna. Verken påverkas av dansarnas livshistorier och situationer. Konstnären undersöker tillsammans med dansarna hur samhället definierar vilka vi är och hur vi tas emot. Människornas rätt att vara annorlunda fysiskt, rasmässigt, sexuellt och könsmässigt ligger i fokus i AdeYs konst. Verken utmanar betraktaren att möta sina eventuella fördomar och de sociala normer som råder omkring oss.

AdeY (Sverige/Storbritannien) bor i Malmö. Den tvärkonstnärliga konstnärens bakgrund ligger i modern dans, koreografi och performanskonst.

Kontaktperson

Kastehelmi Korpijaakko

Evenemangsarrangören

Finlands Fotografiska Museum

Finlands fotografiska museum är ett riksomfattande specialmuseum för fotografi. Med utställningar, samlingsförvaltning, forskning, utbildning och ett brett urval publik- och samhällsprogram strävar museet till att marknadsföra och fostra fotografisk konst och kultur i Finland. Museet, som grundades på initiativ av organisationer inom fotobranschen, inledde sin verksamhet 1969. Museets engagemangs- och utbildningsprogram strävar att skapa en ökad medvetenhet och förståelse för fotografi och visuell kultur i samhället genom att skapa innovativa tillfällen för alla människor att ta del av museets utställningar och program, både som publik och deltagare. Museet strävar även till att skapa tillfällen för meningsfulla utbyten mellan konstnärer och publik.

Tid och plats

Lataa kalenteriisi fre 27.3.2020 11:00 till sön 24.5.2020 18:00Lataa kalenteriisi
Finlands Fotografiska Museum
Kabelfabriken, Tallbergsgatan 1 G, 00180 Helsingfors