VIVIAN MAIER

Självporträtt med skugga
fre 17.1. – sön 24.5.2020
Vivian Maier, 1959
Verk: Självporträtt, 1959 (beskuren), artist: Vivian Maier
Vivian Maier visas nu för första gången i Finland!

Obs!

I enlighet med Finlands statsrådets riktlinjer av den 16 mars 2020 stänger Finlands fotografiska museum för kunderna från och med tisdag den 17 mars 2020.

Museet öppnar på nytt när statsrådet ger tillstånd till det. Vi informerar separat om när museet öppnar.

Titta, kommentera och utnyttja våra fotografier på internet:
https://www.valokuvataiteenmuseo.fi/sv/samlingar

***

Vivian Maier (1926–2009) var en amerikansk fotograf, vars omfattande livsverk brakade ut i offentligheten först efter hennes död, på 2010-talet. Maier fotograferade passionerat under hela sitt vuxna liv, men visade aldrig själv sina bilder, utan tjänade sitt levebröd som barnsköterska i flera familjer i New York och Chicago under 40 år från 1950-talet framåt.

Maier levde ett anonymt liv och värnade om sitt privatliv, ända tills hennes arkiv av en slump hittades 2007 i ett lager i Chicago på grund av obetalda hyror. Maiers omfattande livsverk räddades i sista stund från glömska genom auktioner.

Utställningen Vivian Maier – The Self-portrait and It's Double är producerad av diChroma photography och den är kuraterad av Anne Morin.

Evenemangsarrangören

Finlands Fotografiska Museum

Finlands fotografiska museum är ett riksomfattande specialmuseum för fotografi. Med utställningar, samlingsförvaltning, forskning, utbildning och ett brett urval publik- och samhällsprogram strävar museet till att marknadsföra och fostra fotografisk konst och kultur i Finland. Museet, som grundades på initiativ av organisationer inom fotobranschen, inledde sin verksamhet 1969. Museets engagemangs- och utbildningsprogram strävar att skapa en ökad medvetenhet och förståelse för fotografi och visuell kultur i samhället genom att skapa innovativa tillfällen för alla människor att ta del av museets utställningar och program, både som publik och deltagare. Museet strävar även till att skapa tillfällen för meningsfulla utbyten mellan konstnärer och publik.

Tid och plats

Lataa kalenteriisi fre 17.1.2020 till sön 24.5.2020 Lataa kalenteriisi
Finlands Fotografiska Museum
Tallbergsgata 1 G, 00180 Helsinki
    

Information

Typ av evenemang
Pris för elevgrupper
Koululaisopastukset arkena 45 €. Koululaisopastukset on suunnattu päiväkodeille, peruskouluille, lukioille ja ammatillista perustutkintoa suorittaville. Opastuksen tilannut opettaja on tervetullut tutustumaan ennakkoon näyttelyihin ilmaiseksi. Työpajojen hinnat päiväkoti- ja kouluryhmille: 60 €-90€, la–su 140 €. Alle 18-vuotiaille ilmainen sisäänpääsy.