JULTOMTEN SOM FÖRSVANN

en juldeckare för de små och litet större
fre 4. – ons 30.12.2020
Unga Teatern_Jultomten som försvann, en juldeckare av Frank Skog för de små och litet större
Verk: Jultomten som försvann
Med humor, fart och fläng kastas vi in i jultomtarnas värld och verkstad i Frank Skogs nyskrivna julpjäs för hela familjen. Men allt står inte helt rätt till i verkstaden denna jul. Jultomten är ledsen för att människor bara tänker på sig själva och har glömt julens riktiga budskap och julklappstillverkningen står så gott som stilla.

Tomtemor och nissarna, Lasse-Nisse, Bosse-Nisse och Nisse-Nisse, är oroliga för jultomtens mående och hur det skall gå med alla barns julklappar. För att rädda julen anställer de en konsult, som är specialist på att vara effektiv. Jultomten känner sig ännu mera onödig och en dag är han puts väck! Nu blir tomtemor och nissarna ännu oroligare och nissarna ger sig ut på en spännande jakt efter den försvunna tomtefar…

Jultomten som försvann är en riktigt äkta gammal julsaga, skriven på ett modernt vis. Här finns alla ingredienser som de små barnen uppskattar: spänning, humor, julmys och en kärna som vill värna om julens budskap – det viktiga är att vi tänker på varandra och tar hand om våra närmaste.

Frank Skog har arbetat i femton år som skådespelare på Unga Teatern och är en av teaterns verkliga trotjänare. Vid sidan av sitt värv på teatern har han hela tiden också skrivit pjäser och regisserat dem på andra håll. Nu kombinerar han alla sina kunskapsområden för första gången på sin hemteater och står själv för text, regi samt scenografi! Dessutom spelar han centralgestalten tomtefar, som till största delen av föreställningen är spårlöst försvunnen…

Text, regi och scenografi: Frank Skog
Dräktdesign: Tuula Laakso
Ljus- och ljuddesign samt musik: Jukka Hannukainen
På scen: Alex Holmlund, Stella Laine, Åsa Nybo, Paul Olin, Frank Skog och Kristian Thulesius

Premiär 4.12. 2020 på Viirus, Helsingfors.

Längd: c 1 h (ingen paus). Åldersrekommendation: 3+

Kontaktperson

Carola Blom
09 8620 8200

Evenemangsarrangören

Unga Teatern

Unga Teatern är landets äldsta professionella barn- och ungdomsteater. Sedan 1960 har teatern erbjudit barn och ungdomar i hela Svenskfinland teaterupplevelser - både nyskapande dramatik och klassiker.

Tid och plats

Viirus
Medelhavsgatan 14, 00220 Helsingfors

Bokningsförfrågan

    

Information

Huvudkategori
Språk
Typ av evenemang
Pris för elevgrupper
Vardagsmorgnar 10 € / biljett, gruppledare och lärare 2 € / biljett. Fråga efter grupprabatt (>30 pers.) via teaterns kansli! Kvällar och lördagar 14 € / biljett.
Programmets längd
60min