The Play That Goes Wrong

En skrattfest där allting går fel
tors 30.9. – lör 27.11.2021
The Play That Goes Wrong
Fotograf: Cata Portin
INHIBERAD

The Play That Goes Wrong

Svenska Teatern bjuder på en hejdlös skrattfest där precis allting går fel. The Play That Goes Wrong av Henry Lewis, Jonathan Sayer och Henry Shields hade premiär på Stora scenen den 18 september.

Ett amatörteatersällskap ska sätta upp ett klassiskt mordmysterium, men allt går inte som planerat. Egentligen går ingenting som planerat. De olycksaliga skådespelarna kämpar sig genom föreställningen mot alla odds, men ger sitt allt tills ridån går ner. Eller trillar ner...

Korsa Sherlock Holmes med Monty Python och krydda med Fawlty Towers – där har du The Play That Goes Wrong - en fartfylld fars som gjort succé världen över och som belönats med 11 internationella utmärkelser!

- Många tycker att humor är ett medel för att säga något annat. För mig är humorn målet. Det skrattas för lite i vår värld idag. Folk som är glada hatar inte, säger regissören Adde Malmberg.

Det kan vara roligt att moka - En teaterverkstad om komik

Vad är komikens grundingredienser? Kan mitt misstag få oss alla att skratta? Vi bekantar oss med fars som genre och undersöker komiska situationer. Vi uppmuntrar varandra att göra tabbar!

The Play That Goes Wrong är en av vår tids mest framgångsrika farser. Den handlar om en amatörteaterföreställning där allt går fel. Allt börjar med ett klassiskt mord på en engelsk herrgård, kan detektiven lösa mordet inom utsatt tid? Via situationskomiken i pjäsen möter vi alla våra rädslor om att orsaka ett fiasko.

Verkstaden fungerar som ett för- eller efterarbete och görs på skolan.

Målgrupp: Högstadier och andra stadiet

Längd: 90 minuter

Avgiftsfri för grupper som bokat biljetter till föreställningen.

Verkstaden leds av Svenska Teaterns publikarbetare Juulia Salonen och/eller Noona Leppinen. Verkstäderna erbjuds under hela spelperioden.

Anmäl förhandsintresse för en verkstad för att försäkra dig om att just er skola ryms med! Antalet verkstäder är begränsat.

Anmälningar tas emot av juulia.salonen(at)svenskateatern.fi eller noona.leppinen(at)svenskateatern.fi

Undervisningsmaterial

Kontaktperson

Marie Finne
09 6162 1261

Evenemangsarrangören

Svenska Teatern

Finlands svenska nationalscen

Tid och plats

Lataa kalenteriisi tors 30.9.2021 19:00 till lör 27.11.2021 16:00Lataa kalenteriisi
Svenska Teatern
Norra Esplanaden 2, 00130 Helsingfors
    

Information

Huvudkategori
Primär målgrupp
Fenomen
Språk
Typ av evenemang
Pris för elevgrupper
20€/15€/10€
Programmets längd
135min