Så sant!

Kl. 10 FULLBOKAD!
fre 8.11.2019 10:00 och 12:00
Så sant!
Fotograf: Annika Saloranta, verk: Så sant! – en snabbkurs i viralt självförsvar , artist: Teater Viirus; Ole Øwre och Elisa Makarevitch
Så sant! är en mångmedial klassrumsföreställning som får eleverna att tänka till kring media och nyheter. Föreställningen turnerar i skolor runt om i landet under vår- och höstterminen 2019. Målgruppen är årskurserna 4-7 och föreställningen spelas på svenska.

Så sant! ger genom teaterns upplevelseformat insyn i hur nyheter och offentliga budskap produceras och sprids, samt i vilket syfte de skapas. Skådespelarna blandar friskt fiktion med format som eleverna känner till från medievärlden och internet. Upplägget är humoristiskt och interaktivt. Eleverna försätts i situationer där de själva får avgöra vad som är sant på riktigt och vad som är nyheter baserat på känsla. Vad är till exempel skillnaden mellan åsikt och fakta? Hur fungerar smygreklam? Vad kan man lära sig av youtubers? Hur fungerar ett klickbete och vad behöver du själv tänka på när du publicerar på nätet?

Så sant! är skriven av den unga finlandssvenska skådespelaren och journalisten Elisa Makarevitch. Makarevitch fungerar även som regissör och skådespelare och intar klassrummen tillsammans med skådespelarkollegan Ole Øwre. Längd 60 min. Max publikantal 50 personer. Arr. Finlands Svenska Folkting i samarbete med Nordhuset.

Kontaktperson

Siw Handroos-Kelekay
050 522 6827

Evenemangsarrangören

Helsingin kaupunki / Kulttuuri ja vapaa-aika

Ruotsinkielinen ohjelma lähinnä Vuotalossa ja Stoassa.

Tid och plats

Rastis
Fjärdstråket 6
    

Information

Primär målgrupp
Språk
Typ av evenemang
Programmets längd
60min