Ode till glädjen (FI/SVE)

För studerande som börjar på andra stadiet
tors 19.12.2019 19:00
Helsingfors stadsorkester
Fotograf: Maarit Kytöharju
Där, i slutet av finalen, efter att ha hänvisats till på nytt och på nytt om – där klingar det äntligen med full kraft: Glädje! Freude! På traditionellt sätt avslutar stadsorkestern sin höstsäsong i vintersolståndets tid med en konsert som talar om glädje och ljus. Den omtyckta dirigentgästen Bruno Weil är en expert på wienklassisk musik. Han är rätt person att leda orkestern, Musikhusets Kör och solistkåren på resan som kulminerar i ljusets seger.

Bruno Weil, dirigent
Sophie Karthäuser, sopran
Katrin Wundsam, mezzosopran
Werner Güra, tenor
Paul-Armin Edelmann, bas
Musikhusets Kör

Ludwig van Beethoven: Symfoni nr 9

Konserten beräknas vara slut ca kl. 20.15

Kostnadsfri konsertbesök är en del av Fritt inträde (Pääsy sallittu) -kampanjen för studerande som börjar på andra stadiet. För anmälning behöver du referensnummer, som har redan gjort till alla skolor (Kosti).

Anmälan är stängd.

Kontaktperson

Annika Kukkonen
040 158 2223

Evenemangsarrangören

Helsingfors stadsorkester

Helsingfors stadsorkester, grundad år 1882, bjuder på konserter i Musikhuset och ger chans att hoppa in i världen av symfoniorkester. Orkestern ger varje år 70-80 konserter i Helsingfors. Den gör dessutom regelbundet turnéer utomlands. Orkesterns första konsertresa gick till världsutställningen i Paris sommaren 1900. HSO ger ut 2-3 skivinspelningar i året. Flera av inspelningarna har tilldelats internationella pris. HSO:s chefdirigent är Susanna Mälkki.

Tid och plats

Musikhuset
Mannerheimvägen 13A, Helsingfors
    

Information

Huvudkategori
Primär målgrupp
Läroplanens ämnesområde
Språk
Typ av evenemang
Pris för elevgrupper
Värde för konsertbiljett och pedagogiskt material 15€/deltagare
Programmets längd
75min