VOLARE (FI/SVE)

För studerande som börjar på andra stadiet
tis 1.10.2019 19:00
Maria Ylipää
Fotograf: Vuokko Salo
Så fort importbegränsningen för inspelningar avskaffades i det efterkrigstida Finland började landet flöda över av rytmmusik och översätta låtar. Flera av 1950-talets allra populäraste låtar kom från Italien. I en perfekt konsert för en höstkväll presenterar Helsingfors stadsorkester och jazzorkestern UMO Helsinki jazz-inspirerade versioner av kända schlagers, filmlåtar och nostalgiska tongångar.

Helsingfors stadsorkester
UMO Helsinki Jazz Orchestra
Antti Rissanen, dirigent
Maria Ylipää, vokalist

Konserten beräknas vara slut ca kl. 21.00.

Kostnadsfri konsertbesök är en del av Fritt inträde (Pääsy sallittu) -kampanjen för studerande som börjar på andra stadiet. För anmälning behöver du referensnummer, som har redan gjort till alla skolor (Kosti).

Anmälan är stängd.

Kontaktperson

Annika Kukkonen
040 158 2223

Evenemangsarrangören

Helsingfors stadsorkester

Helsingfors stadsorkester, grundad år 1882, bjuder på konserter i Musikhuset och ger chans att hoppa in i världen av symfoniorkester. Orkestern ger varje år 70-80 konserter i Helsingfors. Den gör dessutom regelbundet turnéer utomlands. Orkesterns första konsertresa gick till världsutställningen i Paris sommaren 1900. HSO ger ut 2-3 skivinspelningar i året. Flera av inspelningarna har tilldelats internationella pris. HSO:s chefdirigent är Susanna Mälkki.

Tid och plats

Musikhuset
Mannerheimvägen 13A, Helsingfors
    

Information

Huvudkategori
Primär målgrupp
Läroplanens ämnesområde
Språk
Typ av evenemang
Pris för elevgrupper
Värde för konsertbiljett och pedagogiskt material 15€/deltagare
Programmets längd
120min