FESTE ROMANE (FI/SVE)

För studerande som börjar på andra stadiet
ons 25.9.2019 19:00
Stefan Jackiw
Fotograf: Credia
Roms fester är en kulturhistorisk tidsresa i vilken Respighi är på sitt mest extrema humör: gladiatorer, vilddjur, martyrer och skränande folkmassor trängs på Circus Maximus; pilgrimer och festiviteter förebådar Nino Rotas och Fellinis Rom. Vid sekelskiftet tillbringade den italienska pianisten och tonsättaren Ferruccio Busoni ett par år i Helsingfors och umgicks med Sibelius och bröderna Järnefelt. Konserten inleds av Botticellis bildkonsts renässansfärger.

Hans Graf, dirigent
Stefan Jackiw, violin

Ottorino Respighi: Trittico Botticelliano
Igor Stravinsky: Violinkonsert
Ferruccio Busoni: Tanz-Walzer
Ottorino Respighi: Roms fester

Konserten beräknas vara slut ca kl. 21.00.

Kostnadsfri konsertbesök är en del av Fritt inträde (Pääsy sallittu) -kampanjen för studerande som börjar på andra stadiet. För anmälning behöver du referensnummer, som har redan gjort till alla skolor (Kosti).

Anmälan är stängd.

Kontaktperson

Annika Kukkonen
040 158 2223

Evenemangsarrangören

Helsingfors stadsorkester

Helsingfors stadsorkester, grundad år 1882, bjuder på konserter i Musikhuset och ger chans att hoppa in i världen av symfoniorkester. Orkestern ger varje år 70-80 konserter i Helsingfors. Den gör dessutom regelbundet turnéer utomlands. Orkesterns första konsertresa gick till världsutställningen i Paris sommaren 1900. HSO ger ut 2-3 skivinspelningar i året. Flera av inspelningarna har tilldelats internationella pris. HSO:s chefdirigent är Susanna Mälkki.

Tid och plats

Musikhuset
Mannerheimvägen 13A, Helsingfors
    

Information

Huvudkategori
Primär målgrupp
Läroplanens ämnesområde
Språk
Typ av evenemang
Pris för elevgrupper
Värde för konsertbiljett och pedagogiskt material 15€/deltagare
Programmets längd
120min