Framsida Inlärningens kulturkalender
Ange dina nyckelord
Etsi

Sacred Music Helsinki: Ibi Arabi

tis 17.9.2019 19:00
Sacred Music

Marokkolainen Ibn Arabi -yhtye on ottanut nimensä tunnetulta keskiaikaiselta suufimystikolta. Arabialais-andalusialaista musiikkia soittava yhtye on Andalusian muslimien musiikillinen jälkeläinen, jonka soitossa yhdistyvät suufilaisen musiikin eri perinteet ja vaikutteet.

Ibn Arabin musiikissa kuuluu marokkolainen lauluperinne sekä suufilainen runous. Yhtyeen musiikin erityispiireteitä ovat muun muassa taqsim ...Lue lisää(instrumentaaliset improvisaatiot) rytmisten laulujen johdannoissa sekä mawwal (vapaat soololaulut). Yhtye tahtoo ohjelmistossaan olla uskollinen suufilaisille filosofeille ja heidän perinteilleen, mikä tekee sen musiikista omaperäistä ja ainutlaatuista. Erityisesti yhtye haluaa kunnioittaa nimikaimaansa Ibn Arabia sekä tätä ennen elänyttä keskiakaista suufimystikkoa Ziryabia.

Yhtyeen taiteellisena johtajana toimii Ahmed El Kheligh, joka opiskeli arabialais-andalusialaista musiikkia Tangerin konservatoriossa Marokossa.
Myöhemmin hän opiskeli qanun-sitran soittoa sekä siirtyi Pariisiin opiskelemaan historiaa. Teologiaa ja etenkin suufilaisuutta hän opiskeli Qarawyinen ylipistossa Marokon Fesissä.

LIPUT:
Tiedustelut ja varaukset os. ryhmat@lippu.fi

Ahmed El Kheligh on monin tavoin tuonut suufilaisuutta näkyväksi niin Marokon musiikkikentässä kuin eri medioissa. Hän on luennoinut suufilaisuudesta niin Euroopassa kuin arabimaissa ja esiintynyt useissa suufilaisen musiikin konserteissa, muun muassa lukuisia kertoja Marokon Fesin Sacred Music Festival -tapahtumassa.

Evenemangsarrangören

Fritt inträde

Pilotprojektet Fritt inträde erbjuder kulturbesök för studerande som inleder sina studier på andra stadiet under höstterminen 2019.

Tid och plats

Fritt inträde
Kulttuurikeskus Caisa, Kaikukatu 4 B
    

Information

Huvudkategori
Primär målgrupp
Läroplanens ämnesområde
Språk
Typ av evenemang
Pris för elevgrupper
Lipun arvo: 10,5€/kävijä
Programmets längd
120min