Människan och havet

Den interaktiva guidningen
tis 19.2.2019 – sön 2.2.2020
katse horisontissa rannalla koululaiset
Hurudana färdigheter krävs på havet? Hur har människan inverkat på havet tidigare, och hur påverkar man det idag?

Den interaktiva guidningen Människan och havet passar för elever i alla åldrar. Under guidningen studerar vi livet vid havet och på dess villkor ur ett naturvetenskapligt och samhälleligt perspektiv. Hurudana färdigheter krävs på havet? Hur har människan inverkat på havet tidigare, och hur påverkar man det idag? Erbjuds 19.2.2019-2.2.2020.

Utställningen Blicken mot horisonten berättar om de förändringar som skett i det havsnära Esbo vad gäller näringarna och fritiden och hur man förhåller sig till naturen. Havslandskapen leder besökaren till havstematiken i utställningen. Du kan stanna upp och utforska olika element, spela, dyka eller meta. Längs rutten, som är utmärkt med sjömärken, kan du även bekanta dig med stensviksbornas berättelser och minnen från havet.

Bokningar: Tis–sön kl. 11–17 tfn 09 816 57052. Bokningar senast en vecka i förväg. Förhandsbokade grupper tas emot fr.o.m. kl. 9. Guidningarna är avgiftsfria för daghems-, förskole- och elevgrupper. Guidningsspråk: finska, svenska, engelska.

Kontaktperson

KAMU asiakaspalvelu
09 816 57052

Evenemangsarrangören

KAMU

I KAMU VAKNAR HISTORIEN TILL LIV! KAMU är en del av Esbo stadsmuseum som bevarar, samlar in och presenterar Esbos historia. KAMUs utställning Tusen berättelser om Esbo berättar om stadens historia från stenåldern till nutid. De temporära utställningarna för med sig såväl nationella som lokala historiska teman till Utställningscentret WeeGee. I KAMU får du titta, vidröra och pröva! KAMU är ett av Esbo stadsmuseums museer. Esbo stadsmuseums byrå och arkiv finns också i WeeGee.

Tid och plats

Lataa kalenteriisi tis 19.2.2019 09:00 till sön 2.2.2020 17:00Lataa kalenteriisi
KAMU, Utställningscentret WeeGee
Flitarvägen 5, Esbo
    

Information

Typ av evenemang
Pris för elevgrupper
Guidningarna är avgiftsfria för daghems-, förskole- och elevgrupper.
Programmets längd
60min