Pawel Althamer

fre 29.3. – sön 8.9.2019
Pawel Althamer
Fotograf: Jens Ziehe, verk: Mezalia, 2007/2010 ©Pawel Althamer, Jacek Taszakow, artist: Pawel Althamer
Utställningen med den polska konstnären Paweł Althamers (f. 1967) visar hans mångsidiga och överraskande verk från tre årtionden.

Att leka tillsammans är det viktigaste i konstnärens arbete, inte hur slutresultatet ser ut. På utställningen visas skulpturer, installationer, inspelningar av samhällskonstprojekt samt miniatyrvärldar. För alla lekfulla finns en rutschbana som konstnären byggt tillsammans med barn. Althamer gör även ett nytt verk där halva utställningen är ett vitt rum för kontemplation.

Guidningar 25 €

Kontaktperson

09 310 87003

Evenemangsarrangören

HAM Helsingfors konstmuseum

HAM Helsingfors konstmuseum förvaltar helsingforsarnas egen konstsamling som innehåller över 9 000 konstverk. Närmare hälften av samlingen är till invånarnas glädje placerad i parker, på gator, i ämbetsverk, hälsovårdsstationer, skolor och bibliotek. De utställningar som HAM ordnar i Tennispalatset fokuserar på modern konst och samtidskonst. Inträdesavgiften till HAM är gratis för under 18-åringar och för lärare och assistenter som ledsagar undervisningsgruppen. En konstverkstad och en guidning till skolelevspris ges klasser som går i grundskolan och andra stadiet, ifall minst hälften av gruppen är under 18 år.

Tid och plats

Lataa kalenteriisi fre 29.3.2019 till sön 8.9.2019 Lataa kalenteriisi
HAM
Södra järnvägsgatan 8, 00100 Helsingfors www.hamhelsinki.fi