Tove Jansson

Tove Jansson
sön 1.1.2017 – sön 30.12.2018
Tove Jansson
Fotograf: © Per Olov Jansson, verk: Tove Jansson
Tove Jansson (1914–2001) har målat vissa av de mest älskade konstverken i helsingforsarnas konstsamling. HAM har reserverat en del av sina utställningssalar för att presentera Janssons produktion och liv.

I den nya hängningen av utställningen får freskerna Fest i stan och Fest på landet samt skisserna för väggmålningarna i Aurora sjukhus sällskap av väggmålningarna från Strömbergs fabrik i Sockenbacka, Vilostund efter arbete och Elektricitet. Besökarna hade möjlighet att följa konserveringen av verket Elektricitet. Det var möjligt tack vare sponsring från Moomin Characters Oy.

Hängningen kompletteras av Paavo Tynells armatur från restaurang Stadshuskällaren, som var freskernas Fest i stan och Fest på landet ursprungliga plats.

Evenemangsarrangören

HAM Helsingfors konstmuseum

HAM Helsingfors konstmuseum förvaltar helsingforsarnas egen konstsamling som innehåller över 9 000 konstverk. Närmare hälften av samlingen är till invånarnas glädje placerad i parker, på gator, i ämbetsverk, hälsovårdsstationer, skolor och bibliotek. De utställningar som HAM ordnar i Tennispalatset fokuserar på modern konst och samtidskonst. Tove Janssons fresker med festmotiv visas permanent på HAM fr.o.m.januari.

Tid och plats

Lataa kalenteriisi sön 1.1.2017 11:01 till sön 30.12.2018 19:00Lataa kalenteriisi
HAM
Södra järnvägsgatan 8, 00100 Helsingfors www.hamhelsinki.fi