Finlands förhistorien

Ny utställningen om Finlands förhistorien
tis 1.8.2017 – tors 31.12.2020
kivinen hirvenpää
Den förnyade utställningen på Nationalmuseet är ett tidshopp till levande förhistorien från vilken den bygger broar ända fram till våra dagar. Upptäck och förundra dig över hur mycket vi faktiskt har gemensamt med de förhistoriska människorna.

Vem är vi och varifrån kommer vi? De första människorna kom till området för det nuvarande Finland för 10 000 år sedan. Hur såg deras värld ut?

På utställningen kan du bekanta dig med några av de mest fascinerande föremålsfynden och de mest spännande mysterierna från Finlands förhistoria. Myrgraven från merovingertiden i Levänluhta, svärd, föremål med djurmotiv, silverskatter och andra toppföremål berättar vår historia från slutet av istiden till slutet av järnåldern.

Utställningsupplevelsen går under huden! Rör vid en äkta stenyxa, väck en hällmålning till liv och se hur en mammut rör på sig. Den digitala framställningen trollar fram historien till vår tid.

Det funktionella och upplevelserika genomförandet bjuder in besökaren att leva sig in den förhistoriska tidens alternativa världar. Utställningen presenterar nämligen inte bara en sanning om det förflutna utan erbjuder alternativa tolkningar i ljuset av den senaste arkeologiska forskningen. Öppna frågor fastnar i minnet och väcker kunskapstörst.

Kontaktperson

Kansallismuseo
0295 33 6902 (ti-pe klo 9-12)

Evenemangsarrangören

Tid och plats

Lataa kalenteriisi tis 1.8.2017 11:00 till tors 31.12.2020 18:00Lataa kalenteriisi
Nationalmuseet
Mannerheimintie 34, 00100 Helsinki
    

Information

Primär målgrupp
Typ av evenemang
Pris för elevgrupper
Fritt inträde för skolgrupper. Guidningar: 50€ / 25 barn. Workshopper: 70€ /24 barn.