Pettson och Findus firar jul

Barnens estrad
fre 20.11.2020 10:00
Pettson och Findus firar jul
Fotograf: Henrik Grönroos, verk: Pettson och Findus firar jul, artist: Barnens Estrad
När julen närmar sig hemma hos katten Findus och gubben Pettson händer det ett och annat. En rolig, glad och stämningsfull pjäs om det tjusiga paret och deras julbestyr. Av Pekka Sonck efter Sven Nordqvists böcker. Regi: Henrik Grönroos Dräkter: Marjo Haapasalo Dekor, foto & grafik: Lasse Andersson Musik och ljudeffekter: Stefan ”Kilju” Lindblom och Anders Grönroos Rekvisitör: Pia Lindén-Lamoureux Producent: Anders Grönroos I rollerna: Catrine Krusberg, Miro Jerohin och Sebastian Selenius Förlag: Draken Teaterförlag Publik: 2-9-åringar och deras familjer. Längd: 35-40 minuter.

Hösten 2020 erbjuder Kulturcentralen kulturevenemang för dagis-, skol- och eftisbarn i kultur- och allaktivitetshus så länge det är tillåtet att arrangera publikevenemang och med beaktande av säkerhetsrekommendationerna.

I fall mer än en barngrupp får komma på samma föreställning tar vi ändå inte emot mer än max hälften av möjligt publikantal i salen. Vi beaktar social distansering och använder i mån av möjlighet olika ingångar och olika delar av aulan, vi går in och ut i salen en grupp i taget med säkerhetsavstånd.

Vi sitter inte på de närmaste raderna till scenen och vi har minst en tom rad mellan varje barngrupp. Vi använder inte garderoben utan tar kläderna med in i salen och lägger dem på de tomma stolsraderna varje grupp skilt för sig.

Om igen bara en barngrupp per föreställning kan delta anpassar vi oss till det och försöker fördela kulturutbudet så jämt som möjligt bland de grupper som anmält sig. De som blir utan försöker vi kompensera senare när situationen normaliserats.

Ifall ni endast kan delta om ni är enda barngrupp i publiken, vänligen skriv det om ni anmäler er per mail eller anteckna det där det finns plats för övriga kommentarer om ni anmäler er via Kultus. Ifall ni vill anmäla er till flera alternativ, skriv prioriteringsordningen på samma sätt.

Vi bekräftar per mail inom 2 veckor efter bokningen om ni fått plats och i så fall på vilken föreställning. Vi förbehåller oss rätten till ändringar på kort varsel om coronaläget plötsligt ändrar och det utfärdas nya direktiv gällande arrangeang av kulturevenemang.

Kontaktperson

Siw Handroos-Kelekay
050 522 6827

Evenemangsarrangören

Helsingin kaupunki / Kulttuuri ja vapaa-aika

Ruotsinkielinen ohjelma lähinnä Vuotalossa ja Stoassa.

Tid och plats

Rastis
Fjärdstråket 6

Bokningsförfrågan

    

Information

Läroplanens ämnesområde
Språk
Typ av evenemang
Programmets längd
40min