Ävenstyrstur för barn på Sveaborg

Kung Gustav III:s skatt
ons 6.5. – lör 19.9.2020
Suomenlinnan seikkailukierros, piirroshahmot Kuninkaanportilla
Artist: Nadja Sarell
Äventyrsturen för barn på Sveaborg baserar sig på historisk fakta och drar med såväl barn som föräldrarna på en spännande och rolig tidsresa. Föreställningen berättar på ett levande och roligt sätt om Sveaborg och 1700-talet.

Kung Gustav III har anlänt till rikets östra del för att ta hand om ärenden på sjöfästningen Sveaborg. Men under hans första natt på Sveaborg har något fruktansvärt skett. Hans Majestäts skattkista och dess dyrbara innehåll har blivit stulet. Kungen är alldeles till sig. Ännu mera förvirring skapar ett hotbrev som hittas på officersklubben. Hans Majestät är en kung som älskar fred och konst, och vars bedrifter beundras och uppskattas av hela folket. Vem kan det vara som nu är ute efter kungen och smider lömska planer? Och vad i fridens namn kan de tänkas ha för motiv? Nu behövs det hjälp för att lösa detta knepiga mysterium. Den värdefulla skatten måste hittas!

Anslut dig till kungens sökpatrull och kom med på ett äventyr som tar dig genom både grönskande parker och mörka bastioner.

Kung Gustav III:s skatt är en äventyrstur som baserar sig på historisk fakta. Turen riktar sig till barn i åldern 6-13, men lämpar sig även för vuxna. Turen tar deltagarna på en spännande tidsresa till 1700-talets Sveaborg. Medan deltagarna följer ledtrådar och löser uppgifter stöter de också på intressanta historiska personer och händelser. Under turen får man bekanta sig med 1700-talets Sveaborg på ett medryckande och roligt sätt.

Kontaktperson

Ehrensvärd-seura
09 6841850

Evenemangsarrangören

Samfundet Ehrensvärd

Samfundet Ehrensvärd handhar auktoriserade guideturer på fästningen.

Tid och plats

Lataa kalenteriisi ons 6.5.2020 till lör 19.9.2020 Lataa kalenteriisi
Suomenlinna
Suomenlinna

Bokningsförfrågan

    

Information

Primär målgrupp
Läroplanens ämnesområde
Språk
Typ av evenemang
Pris för elevgrupper
Priset: Skolgrupp 500 € / Gruppens maximstorlek är: 50 personer.
Programmets längd
90min