Framsida Inlärningens kulturkalender
Ange dina nyckelord
Etsi

Filmkamraten

Filmpedagogiskt material för skolan - på svenska

Filmkamraten hjälper dig att välja lämplig film, att visa den för dina elever (via streaming, dvd eller på biograf) och dessutom erbjuder tjänsten ett alldeles unikt, filmspecifikt, pedagogisk material. Allt detta finns på www.filmkamraten.fi.

Efter att ni sett på filmen i klassen, hjälper våra filmkamrater, Dick Idman, Neppe Pettersson och Linda Sundberg dig att behandla filmen med eleverna. På www.filmkamraten.fi finns nämligen pedagogiskt material i FILMFORM (!) där dessa filmkamrater talar direkt med dina elever och ställer dem frågor om filmen de nyss sett. Allt detta material finns på www.filmkamraten.fi och är till ditt förfogande via några enkla knapptryck.

Filmkamraten har utvecklats av Finlandssvenskt filmcentrum rf och Walhalla rf med understöd från undervisnings- och kulturministeriet.

Mikaela Westerlund
040 548 6393
Filmkamraten är en unik webbtjänst för lärare som vill visa film åt sina elever. Denna svenskspråkiga webbtjänst gör det enkelt och skojigt att visa film i klassen - och dessutom alldeles lagligt. Riktar sig till lärare & elever från årskurs 1 till andra stadiet och kan med fördel också används i språkbadsundervisning.