Kulkekortet

Kulkekortet är ett förmånskort, som kultursamordnarna vid Helsingforsskolorna (lågstadier, högstadier, gymnasier och yrkesläroanstalter) får som tack för det arbete de gör för kulturfostran i staden. Kultursamordnarnas främsta uppgift är att i sina arbetssamfund förmedla den information om utbud av kulturfostran de får från staden.

Kulkekortets förmåner som ges till skolornas kultursamordnare för våren 2019:

2 biljetter till två föreställningar / föreställningsplats / termin / kulturkontaktlärare. Begränsningen gäller inte filmer på Malms kulturhus, till vilka Kulkekortet ger fritt inträde.

Biljettbokningar per e-post, observera att adressen inte kan kopieras direkt.

 

GAMLASGÅRDEN Klarinettvägen 5

Biljettbokningar: eeva.astala at hel.fi

OperArte ry

G.Bizet: Carmen suviyössä

ke 30.1. klo 19

”Carmen suviyössä” on itsenäisen, rohkean, yksilöllisen ja ristiriitaisen naisen saaga miesten hallitsemassa Kekkoslovakiassa. Georges Bizet'n suosikkioopperan musiikki esitetään alkuperäisessä muodossaan ranskaksi, puhekohtaukset suomeksi.

Kesto 2h 45min, väliaika

Ikäsuositus: 7+

https://operarte.info/

Sivuun Ensemble

Yhteinen iho

ti 5.3. klo 19

Yhteinen iho on runollisrealistinen näyttämöteos suuresta rakkaudesta, yhteydestä ja irtautumisen vaikeudesta. Esitys käy läpi yhden kokonaisen äiti–poika-suhteen sen varhaisesta alusta sen päättymiseen kymmeniä vuosia myöhemmin.

Kesto: n. 60 min

Ikäsuositus: 13+

http://www.sivuun.net/

 

FiBO Collegium & Katve [blind spot]

Lintu nimeltä Agata

la 16.3. klo 14

Lintu nimeltä Agata on tanssillinen tarina linnusta, joka ei osaa lentää. Agatan kavereina näyttämöllä nähdään neljä muusikkoa, joiden soitto vie yhteiselle matkalle kohti toivetta lentämisen riemusta.

Kesto: n. 40 min

Ikäsuositus: 4+

http://www.katve.info/

 

MALMS KULTURHUS Nedre Malms torg 1

Biljettbokningar: malmi.lipunmyynti at hel.fi

Kino Helios –filmer

Fritt inträde med kulkekort. Se på programmet på kulturhusets evenemangsida: www.malmitalo.fi

Jazz’n jam: Alder Ego

ti 29.1. klo 19

Alder ego peilaa säveltäjä-rumpali Joonas Leppäsen sisäistä maailmaa. Nuorista jazzlahjakkuuksista koostuva yhtye esittää monisäikeistä, dynaamista jazzia, jossa voi kuulla vaikutteita monista eri suunnista, vapaasta pyörremyrskystä jopa kamarimusiikillisiin sävyihin asti. Alder ego esittää konsertissa musiikkia toiselta levyltään, joka on julkaistu lokakuun lopulla 2018.

Malmisali

 

Cellofest: Sibelius-Akatemian sellovirtuoosit - Bachianas brasileiras

ti 5.2. klo 19

Kansainvälisessä Paulon sellokilpailussa loistanut Leonardo Chiodo ja kuusi muuta Sibelius-Akatemian sellovirtuoosia professorinsa Martti Rousin kanssa hemmottelevat yleisöä täyslaidallisella kauneinta sellomusiikkia. Sopraanosolistina säteilee maailman parhaiden orkesterien solistina kiertävä Piia Komsi. 

Kesto: noin 90 min

Malmisali

 

Unajan ja Untamon Musiikkimatka

su 10.2. klo 15

Unajan ja Untamon Musiikkimatka on musiikkinäytelmä erilaisuudesta ja ystävyydestä.

Unaja ja Untamo lähtevät matkaan ja tapaavat suomalaisista uskomuksista tuttuja hahmoja kuten Kivuttaren, Maahiset, Näkin ja Lohikäärmeen. Mytologisten taruolentojen lisäksi kaverukset kohtaavat myös muita veikeitä otuksia, kuten Cosmon, pikku sähikäisen, joka tuntee olevansa yhdentekevä ja Sirkustirehtöörin, joka on hukannut kaikki työntekijänsä. Matkallaan Unaja ja Untamo ratkovat erilaisuuden ja ystävyyden kiperiä ongelmia.

Unajan ja Untamon Musiikkimatka on koko perheelle suunnattu musiikkinäytelmä. Se on kiehtova yhdistelmä kansanmusiikkia ja populaarimusiikkia. Esityksen aikana myös yleisö pääsee osallistumaan konsertin tapahtumiin.

Esitys pohjautuu musiikkipedagogi Pilvi Szilvayn kirjaan ja levyyn. Musiikkimatkan toteuttaa suomalainen, 12-jäseninen lastenmusiikkiorkesteri. Kokoonpano sisältää villin yhdistelmän

Esityksen kesto: n. 50 minuuttia

Malmisali

 

Ystävänpäiväkonsertti: Vuokko Hovatta Kolmisin

to 14.2. klo 19

Yhtenä Ultra Bra -suosikkiyhtyeen laulajista tutuksi tullut Vuokko Hovatta on julkaissut sittemmin kolme sooloalbumia ja laulanut muun muassa Kerkko Koskinen Kollektiivin levyillä. Jazzin ja popin rajapinnoilla liikkuvaan Vuokko Hovatta Kolmisin -yhtyeeseen kuuluvat hänen lisäkseen alttoviulisti Atte Kilpeläinen ja vibrafonisti Panu Savolainen. Trion esittämä materiaali on sävelletty runoilija Riina Katajavuoren teksteihin.

Malmisali

Jazz’n jam: Mikko Innanen 10+

ti 19.2. klo 19

kuvanostoon kaikki Jazz’n jam konsertit

Saksofonisti Mikko Innanen on aikoja sitten lunastanut paikkansa yhtenä Suomen kiinnostavimmista ja tärkeimmistä jazzmuusikoista. Innanen on tuttu useista kokoonpanoista, joista harvemmin kuultuihin kuuluu nimivahva Mikko Innanen 10+. Isossa kokoonpanossa soittaa lukuisia muusikoita kotimaisen jazzin terävimmältä huipulta sekä ruotsalaisena vierailijana MalmisaliKaiken kansan Kalevalan päivä: Kalevauva

to 28.2. klo 19

Kalevauva on ääneen naurattavaa nykyrunonlaulantaa, jonka sanoitukset ovat löytyneet läppärin hehkussa suoraan kansan suusta.

Kalevauva.fi on Aapo Niinisen ja Kimmo Nummisen muodostama nykypäivän trubaduuriyhtye, jonka biisien sanoitukset on kerätty vauva.fi -foorumilta. Duon debyyttilevy vuonna 2018 sai vuoden kansanmusiikkilevypalkinnon.

”En kestä – kuolen nauruun”, kommentti yleisöstä.

Kesto 60 min.

Malmisali

Takalo & Rantala Duo: Standards & Originals

ti 5.3. klo 19

Arttu Takalo (vibes) ja Iiro Rantala (piano) esittävät jazzstandardeja ja omia sävellyksiään.

Kesto noin 1 h 10 min. ei väliaikaa

Hurraa!-festivaali Tohtori Zeiffal, tohtori Zeigal ja virtahepo jota ei koskaan saatu kiinni

su 17.3. klo 15

Esitys on kahden näyttelijän koko perheen komedia, jossa kaksi hupaisaa virtahepotutkijaa esittelevät tutkimuskohdettaan yleisölle. Luento saa kuitenkin yllättäviä käänteitä, kun paikalle porhaltaa aito ja elävä virtahepo.

Hulvaton komedia on suomalainen versio palkitusta ja Englannissa suurta suosiota saaneesta esityksestä Dr Zeiffal, Dr Zeigal and the Hippo That Can Never Be Caught.

Suomennos Jouni Bäckström, esiintyjät Jouni Bäckström ja Taina Mäki-Iso, lavastus Petri Bäckström, valot Lauri Kalo, Hippo-puku Sarita Vepsäläinen. Tuotanto The Fabulous Bäckström Brothers ja Musiikkiteatteri Kapsäkki.

Suositellaan yli 4-vuotiaille

Kesto: 60 min

Malmisali

Puluboin ja Ponin lauluja

la 6.4. klo 15

Läiskyvän pölisevä musiikkikonseltti!

Hakaniemen toripulu nimeltänsä Puluboi lennättää kuulijansa musiikkimatkalle keskelle torihulinaa. Tapaamme hänen ystävänsä Minimillan ja Ponin. Saamme myös kuulla karkumatkasta, ja siitä miten Puluboi pääsi naimisiin! Luvassa vähän ÄLLIÄ ja paaaljon LAKKAUTTA!

Lavalla: Jani Karvinen - Puluboi, Helena Haaparanta - Poni, laulu, Maija Ruuskanen -Minimilla, piano & laulu, Jaakko Kämäräinen - basso & laulu, Ville Salminen - kitarat & laulu sekä Markus Malin -rummut.

Ikäsuositus: noin 4–11v

Kesto: n. 55 min, ei väliaikaa

Malmisali

Jazz’n Jam OK:KO

ti 26.3. klo 19

OK:KO on rumpali Okko Saastamoisen kasaama kollektiivi, jossa soittaa nuoren sukupolven arvostetuimpia jazzmuusikoita. Sävellyksissään Okko Saastamoinen jättää paljon tilaa improvisoinnille, jossa yhtyeen jäsenet pääsevät loistamaan viedessään musiikkia uusille urille, kuitenkin käsiteltävää sävellystä palvellen. 

Vaikutteet, joita yhtyeen jäsenet tuovat mukanaan Okon sävellyksiin, voivat olla mitä tahansa länsimaisen musiikin historiasta. Punaisena lankana toimii luottamus, tilan käyttö ja improvisointi. OK:KOn keikkoja on kuvailtu intensiivisiksi kokemuksiksi, jotka herättävät kuulijassa mielikuvia ja syvää läsnäoloa.

Toomas Keski-Säntti: piano, Jarno Tikka: saksofoni, Mikael Saastamoinen: basso ja Okko Saastamoinen: rummut

Malmisali

YONA

ke 27.3. klo 19

Laulaja-lauluntekijä Yona on maamme ahkerimpia ja arvostetuimpia laulunkirjoittajia. Yhteensä seitsemän albumia julkaissut moniulotteinen artisti on tunnettu erityisesti laaja-alaisesta taituruudestaan eri musiikkigenrejen välillä.

Malmisali

 

Jazz’n Jam: Sound & Fury

ti 23.4. klo 19

Sound & Furyn ohjelmiston rungon muodostamat Edward Vesalan sävellykset ovat suomalaista klassista musiikkia, jota voi verrata siihen, kun RSO soittaa Sibeliuksen tai Rautavaaran musiikkia. Se on yhtä tärkeätä ja ajatonta suomalaisuuden syväluotaamista, mutta eri kulmasta katsottuna. Ja Sound & Fury on Vesalan musiikin ylivoimaisesti paras tulkki.

Malmisali

 

Jazz’n Jam: Berghäll Triality

ti 21.5. klo 19

Helsinki Jazz ry tuo Malmitaloon jazzliiton kiertueella Suomessa sekä saksankielisessä Euroopassa kiertävän Berghäll Trialityn, jonka esikoisalbumi The Arctic julkaistiin kansainvälisesti helmikuun 1. päivänä 2019. Joakim Berghällin säveltämä The Arctic on ilmastonmuutokseen kantaa ottava, neliosainen, tummasävyinen teos, jossa kamarimusiikillinen sävelkieli kohtaa pohjoismaisittain vapaan jazzilmaisun.

Malmisali

 

SAVOY-TEATER Kaserngatan 46-48

Biljettbokningar
: raisa.ailio at hel.fi

Tété Alhinho & Lucibela (Kap Verde)

la 6.4. klo 19

Savoyn huhtikuinen Saudade -viikonloppu on omistettu portugalilaiselle fadolle ja Kap Verden musiikille. Molemmissa soi saudade, kaipaus. Samalla ne kertovat vahvoista tunteista, ilosta ja surusta.

Legendaarinen Tété Alhinho ja nuori, nouseva tähti Lucibela tuovat Savoy-teatterin lavalle Kap Verden lämpimät rytmit, mornan, coladeran ja funanan. Musiikki on viettelevä sekoitus surumielistä kaihoa ja pulppuavaa elämäniloa. Morna on saanut vaikutteita portugalilaisesta fadosta sekä brasilialaisista ja karibialaisafrikkalaisista rytmeistä. Laulujen aiheet vaihtelevat romanttisesta rakkaudesta kotimaan kaipuuseen ja kapverdeläiseen elämänmenoon.

Säteilevä Lucibela jatkaa kapverdeläisen musiikin suuren diivan, Césaria Évoran viitoittamaa tietä, mutta tekee sen omalla, aurinkoisella tyylillään. Lucibelan tumman pehmeä ääni hurmasi turistit, kun hän jo varhain joutui ansaitsemaan elantonsa leskiäidin kuoltua. Nyt hänen luonnollinen eleganssinsa valloittaa Eurooppaa. Vuonna 2018 julkaistu esikoisalbumi Laço Umbilical on jo saanut innostuneen vastaanoton kansainvälisten kriitikoiden keskuudessa.

Tété Alhinho on morna-musiikin tärkeimpiä säveltäjiä ja sanoittajia. Hän on luonut monia kymmeniä kappaleita, joista on tullut jo klassikkoja Kap Verdellä. Alhinho syntyi São Vicenten saarella, Mindelon satamakaupungissa, josta moni saarivaltion kuuluisa muusikko on lähtöisin.

”Sieltä perin musiikin rytmin ja merentajun. Meren ääni ympäröi minua joka puolelta. Sen ääni antaa valtavan vapauden tunteen, jota haluan ilmaista musiikissani”, Alhinho kertoo.

Alhinhon tuorein levy, Mornas Ao Piano vuodelta 2017 kipusi heti ilmestymisensä jälkeen Portugalin TOP 10 -albumien listalle. Kuubassa, Meksikossa ja Portugalissa asunut Alhinho on perheineen taas asettunut takaisin Kap Verdelle, Praian pääkaupunkiin.

Kesto n. 2,5 h. Sisältää väliajan

 

Solju ja Ailu Valle

ke 6.2. klo 19

Valovoimainen äiti-tytär -duo Solju tempaa kuulijat pohjoisen myyttisiin maisemiin. Äiti Ulla Pirttijärvi ja tytär Hildá Länsman tuovat musiikissaan ylpeänä esiin saamelaiset juurensa, pohjoisen kulttuurin ja joikumusiikin rikkaat sävyt. Soljun musiikki yhdistää jännittävällä tavalla saamelaisen joikulaulun ja modernin elektropopin.

Soljua säestävät rytmivelho, monisoitintaiteilija Teho Majamäki, joka on tunnettu Ismo Alangon kokoonpanoista sekä HIMissä aiemmin 20 vuotta vaikuttanut syntetisaattorivirtuoosi Janne Puurtinen.

Rap-artisti Ailu Valle esiintyy pohjoissaameksi, suomeksi ja englanniksi. Utsjokelainen Valle riimittelee taitavasti rikkaalla saamen kielellä luonnon kunnioittamisen ja saamelaisen kulttuurin tärkeydestä. Pohjois-Norjassa ja Suomessa vuodesta 2008 ahkerasti keikkaillut Valle on löytänyt rapista oman kanavan kantaaottaville teksteilleen länsimaisen kulttuurin luontoa tuhoavia voimia vastaan.

Kesto n. 2 h, sis. väliaika

 

STOA Åbohusvägen 1

Biljettbokningar
: hanna.westerholm at hel.fi

 

Merilinnun varjo       

Kaj Chydenius, Laura Malmivaara ja Jussi Chydenius

su 3.3. klo 15

Kuusi sooloa kummallekin laulajalle ja seitsemän duettoa. Runoilijat Aleksis Kivestä Joakim Grothiin ja Maria Jotunista Anna-Mari Kaskiseen ovat saaneet sanoilleen sävelasun.

Kesto n. 1,5 h (sis. väliaika)

Paikka: Teatterisali

 

Red Nose Company & Teatteri Quo Vadis: Punainen viiva, vaalispesiaali

ke 6.3. klo 19

Mitä tapahtuu, kun yhdistetään Ilmari Kiannon kansallisklassikko Punainen viiva ja kaksi huippukoomikkoa? Syntyy huumorin ja livemusiikin täyteinen yleisömenestys, jonka on nähnyt yli 16 000 katsojaa ympäri Suomen. Ja matka jatkuu! Juoksuhaudantiellä läpimurtonsa tehneet näyttelijät Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama vievät katsojansa kainuulaisen Korpiloukon mökkiin ja suomalaisen yhteiskunnan, äänioikeuden ja tasa-arvon juurille.

ikäsuositus: 14+ ja aikuiset

kesto 2 h (sis. väliaika)

 

Red Nose Company & Theater Quo Vadis: Trench Road

Sat 9.3. at 7pm                            

Outstanding Finnish Comedy. Actors Timo Ruuskanen and Tuukka Vasama have been touring in Finland for the last five years with their popular theatre shows. Now the duo brings on stage an English version of their hit show Juoksuhaudantie.

Age recommendation: For adults and for youth over 14 years

duration: 2 hours (incl. intermission)

In English

 

Kitkerien Neitsyiden Naistenpäiväspesiaali 

pe 8.3. klo 19

Yhteiskunnallista satiiria ja kitkerä musiikillinen makumatka. Naistenpäivän herkullisimman erikoisen tarjoilee kabareemusiikkiyhtye Kitkerät Neitsyet. Uutta, vanhaa, suolaista, makeaa, umamia – ja aivan ehdottomasti kitkerää. Sisältää yllätyksiä! Harvoin tarjolla! Maista nyt!

Kitkerät Neitsyet on vuonna 1997 perustettu kymmenhenkinen, huikeaa kulttimainetta nauttiva kabareemusiikkiyhtye, jonka ominaispiirteisiin kuuluvat satiiriset, yhteiskunnallisesti kantaaottavat sanoitukset sekä suvereenisti lajityypistä toiseen hyppelehtivä musiikki. 

Kesto n. 1,5 h (+ väliaika)

Paikka: Teatterisali

 

Hurraa!-festivaali:

Matchbox company: Prinssi Rei

la 23.3. klo 12

Mitä teemme sitten, kun vesi loppuu? Miten voimme elää sovussa ja yhdessä ehtyviä luonnonvaroja sekä toisiamme kunnioittaen? Prinssi Rei puhuttelee ajankohtaisilla aiheilla ja taistelee ennakko-oletuksia vastaan. Jokaisella meistä on mahdollisuus vaikuttaa tulevaisuuteemme valinnoillamme, iästä tai koosta riippumatta. Matchbox Company tuo ensimmäisten joukossa peking-oopperaa Suomeen ja yhdistää siihen teatteria, musiikkia ja akrobatiaa. Lopputulos on lumoava tulkinta Anna-Liisa Haakanan lastenkirjasta Prinssi Rei ja vedensiemenen salaisuus. 

Ikäsuositus: 5+, koko perheen esitys

Kesto: n. 1 h 

Paikka: teatterisali

 

 

NORDHUSET Mosaiktorget 2

Biljettbokningar: hanna.westerholm at hel.fi

 

Valhe

la 2.2. klo 19.00

Valhe yhdistelee musiikissaan industrial indierockia, ambienttia ja voimakkaita visuaaleja, kuvaprojisointeja. Uusi yhtye lähti käyntiin Kauko Röyhkän ja helsinkiläisen Crystal Clears bändin yhteistyönä, jonka jälkeen yhtye jatkoi itsenäisesti ensimmäisen albumin julkaisua.

Kesto 1h 50min, sis. väliajan

Klubi-ilta, A-oikeudet.

Teater Viirus: Chelsea Hotel

ti 5.2 kl. 14

Konsertti on kiehtova aikamatka 60- ja 70-luvuille ja kulttimaineeseen nousseen Chelsea Hotelin mystiseen taiteilijayhteisöön. Konsertissa kuullaan muun muassa seuraavien artistien tuotantoa: Leonard Cohen, Janis Joplin, Joni Mitchell, Emmylou Harris, Dusty Springfield, Tom Waits, Nina Simone, Paul Simon, Marianne Faithfull, Patti Smith, Bob Dylan ja Joan Baez. Kolme näyttelijöinäkin tunnettua muusikkoa sovittaa kappaleet uudelleen ja tekee niistä omannäköisiään tulkintoja käyttäen laajaa valikoimaa eri instrumentteja. Lyriikoiden käännöksissä työryhmä pyrkii säilyttämään alkuperäisten sävyjen ja nyanssien kirjon, mutta ruotsin kieli tuo tulkintaan oman erikoisvivahteensa. Lavalla: Niklas Häggblom, Emma Klingenberg, Robert Kock

En konsertföreställning på svenska som består av nyöversatta sånger av flertalet välkända artister så som Leonard Cohen, Janis Joplin, Joni Mitchell, Emmy Lou Harris, Dusty Springfield, Tom Waits, Nina Simone, Paul Simon, Marianne Faithfull, Patti Smith, Bob Dylan och Joan Baez.

Medverkande: Niklas Häggblom, Emma Klingenberg, Robert Kock.

Längd: Ca 1h 15 min.

 

Maa ilmassa  – klubi: Tundra Electro

la 9.2. klo 19

Tundra Electro on saamelaisen joikaajan ja laulajan Ingá-Máret Gaup-Juuson ja norjalaisen muusikko-säveltäjä Patrick Shaw Iversenin vuonna 2016 perustama yhtye. Tundra Electro ‑kokoonpanolla he ovat kehittäneet ainutlaatuisen tyylin, joka yhdistelee perinteistä saamelaislaulua kokeelliseen elektroniseen musiikkiin ja perinteisen intialaismusiikin vivahteisiin.

Tapahtuma kesto ja väliaikatieto: 2 h, sis. väliajan

Klubi-ilta, A-oikeudet. Kahvila Pokkari vastaa tarjoiluista. Ovet avataan klo 18.30.

 

Klubb Ankdamm: Peela & Green Light District

lö 16.2 kl. 19

Peela on nuoren sukupolven kärkimuusikoista koostuva yhtye Helsingistä, joka esittää pääasiassa kitaristi/säveltäjä Johannes Granrothin energisiä kappaleita. He käyttävät vaikutteita jazzista, funkrockista ja neo-soulista luodakseen kokonaisuutta, jossa improvisaatio, vahvat melodiat sekä mukaansatempaavat rytmit ovat keskeisessä roolissa. Green Light District on energinen helsinkiläinen hiphop-ryhmä, joka yhdistelee musiikissaan rokkia, rappia ja poppia ja liikkuu joustavasti eri musiikkityylien välillä.

Kesto n. 120 min. sisältäen väliajan.

Klubi-ilta, A-oikeudet. Kahvila Pokkari vastaa tarjoilusta. Ovet avataan klo 18.30.

Peela framför huvudsakligen Johannes Granroths energiska låtar med intryck av jazz, funkrock och neo-soul till en blandning där improvisation, kraftfulla melodier, saftig harmoni och svängiga rytmer spelar en central roll. Green Light District är en energisk hiphop-grupp från Helsingfors, som leker med gränserna mellan flera olika genrer. Bandet erbjuder ett tajt och levande live-uppträdande som blandar både elektroniska och organiska element och som garanterar en livlig upplevelse för lyssnaren. 

Längd ca 120 min. inkl. paus.

Klubb-kväll, A-rättigheter, dörren öppnas kl. 18.30.

 

Annika Cleo, Thomas Lundin & Teddy Granroth: I väntan på vadå?!

ti 5.3 kl. 14

Annika Cleo, Teddy Granroth ja Thomas Lundin tarjoilevat ajatuksia herättävän sävellettyjen runojen konsertin. Suomenruotsalaisten runoilijoiden tuotannosta mukana on Claes Anderssonin, Birgitta Bouchtin ja Viola Renvallin tekstejä, riikinruotsalaisia runoilijoita edustavat Nils Ferlin, Lars Forssell ja Karin Boye. Lauluiksi muunnetuissa runoissa kuullaan niin hauskoja ja melankolisia, vakavia ja hullunkurisia, lohduttavia ja riipaisevia kuin tunnettuja ja tuntemattomiakin kappaleita. Tervetuloa! Kesto: n. 2 h, sis. tauon

Artisterna Annika Cleo, Teddy Granroth och Thomas Lundin bjuder på en konsert med tonsatta dikter. Av finlandssvenskar som Claes Andersson, Birgitta Boucht och Viola Renvall och rikssvenskar som Nils Ferlin, Lars Forssell och Karin Boye. Roliga och melankoliska, allvarsamma och dråpliga, tröstande och upprörande, kända och okända dikter som blivit sånger. Som väcker tankar. Längd: Ca 2 h inklusive paus.

 

Maa ilmassa – klubi: Ya Tosiba & Duoman

pe 8.3. klo 19

Itämainen perinnemusiikki ja länsimainen kokeellinen elektroninen musiikki kohtaavat. Undergound piireissä tunnettua Ya Tosibaa lämmittelee lahjakas Duoman.

Norjalais-azerbaidžanilainen Zuzu Zakaria ja suomalainen skweee-konkari Tatu Metsätähti, joka tunnetaan taiteilijanimellä Mesak, muodostavat elektronista musiikkia soittavan Ya Tosiba -nimisen duon. Duo yhdistelee musiikissaan vanhaa azerbaidžanilaista katurunousperinnettä elektroniseen biittiin. Duoman on perheduo, persialaisilla ja kurdilaisilla taustoilla. Duon kappaleet koostuvat tanssi- ja nykymusiikista, jotka ovat saaneet vaikutteita perinteisistä iranilaisista tyyleistä.

Tapahtuma kesto ja väliaikatieto: Kesto: 2 h, sis. väliajan

Klubi-ilta, A-oikeudet. Kahvila Pokkari vastaa tarjoiluista. Ovet avataan klo 18.30.

 

Klubb Ankdamm: SMALL AXE - A Tribute to Bob Marley, Peter Tosh & The Wailers

fre 29.3 kl. 19


Pietarsaarelainen Dreadline perustettiin 1982 ja heti alusta asti sitä on nimitetty "suomen parhaaksi reggae-bändiksi". Pitkän tauon jälkeen yhtyeen keulakuvat Frippe Wenelius ja Tumba Haldin kokoavat nyt yhdessä Wentus Blues Bandin Juho Kinaretin ja Robban Hagnäsin sekä entisen Journeymen-yhtyeen jäsenien kanssa Bob Marley & The Wailers Tribute-bändin: Small Axe. Ohjelmisto koostuu Bob Marleyn, Peter Toshin ja The Wailersien tuotantoon, tunnettuihin reggae-klassikoihin joka saa yleisön nauttimaan, viihtymään ja tanssimaan.

Klubi-ilta, A-oikeudet. Kahvila Pokkari vastaa tarjoilusta. Ovet avataan klo 18.30.

Kesto n. 120 min sisältäen väliajan.

Medlemmar från nedlagda Dreadline, en gång Finlands bästa reggaeband, samt Wentus Blues Band och the Journeymen har grundat ett reggae-tribut-band, Small Axe. Medverkande: Frippe Wenelius (sång), Tumba Haldin (keyboards), Juho Kinaret (sång, perkussion), Robban Hagnäs (bas), Daniel Hjerppe (trummor), Mickel Sahlström (gitarr), Rickard Slotte (trumpet), Michael Ford (saxofon), Charlotta Kerbs (bakgrundssång), Jessica Riippa (bakgrundssång). Längd ca 120 min. inkl. paus.

Klubb-kväll, A-rättigheter, dörren öppnas kl. 18.30.

 

Klubb Ankdamm: Improvision Song Contest med Teater Stjärnfall

lö 4.5 kl. 19

Stjärnfall tuo juhlitun Improvision Song Contest -shownsa takaisin Vuotaloon yleisön pyynnöstä! Luvassa on glamouria, jännitystä, naurua ja musiikkia sekä tietenkin koko illan mittainen improvisaatiohulluttelu! Jännitys nousee, näyttelijät ja muusikot ovat valmiina – tule siis mukaan äänestämään Improvision Song Contest 2019 ‑voittajaa! Klubi-ilta, A-oikeudet, tarjoiluista vastaa Café Pokkari, ovet klo 18.30.

Kesto n. 120 min. sis. tauon

Stjärnfall återvänder på publikens begäran med sin bejublade show! Vi utlovar glamour, spänning, skratt och såklart en helkväll med improvisationsgalenskap och musik! Spänningen stiger, skådespelarna och musikerna är taggade, så häng du med och rösta fram vinnaren!

Längd ca 120 min. inkl. paus. Klubb-kväll, A-rättigheter, dörren öppnas kl. 18.30.