Gå till innehållet
HelsingforsKultus
Jalankulkija, taluttaja ja polkupyöräilijä
Foto: Lasten liikennekaupunki

1.-3.-luokkalaisten liikennekoulut, kevät 2023

Opetellaan liikkumaan liikenteessä turvallisesti kävellen ja pyöräillen.

Liikennekoulussa 1.-3.-luokkalaiset pääsevät tutustumaan liikenteeseen ja harjoittelemaan lasten kannalta olennaisia liikenteen käyttäytymismalleja. Vierailu liikennekaupungissa kestää 1,5h ja pitää sisällään oppitunnin sekä käytännön harjoittelua ulkona. Ulkona liikutaan sekä kävellen, että polkupyörien kanssa. 

Liikennekaupungista löytyvät kaikki tarvittavat välineet tunnille osallistumiseen. Toivomme oppilaiden ottavan mukaan oman pyöräilykypärän, mutta tarvittaessa liikennekaupungista löytyy lainakypäriä.

Opetuksen sisältö koostuu tärkeimmistä jalankulkijan ja pyöräilijän liikennesäännöistä, kuten liikennemerkeistä, suojatien ylittämisestä, sääntöjen merkityksestä, turvallisten reittien valitsemisesta sekä vuodenaikojen vaikutuksesta liikenteessä liikkumiseen.

Tunnille voi osallistua maks. 25 lasta. Opetuskielenä on suomi, ruotsinkielisistä liikennekouluista tiedotetaan erikseen. 

Liikennekoulut ovat maksuttomia ja niitä voi varata kaikki koulut. Huomaathan, että varauksia voi tehdä 1.3.2023 klo 10.00 alkaen.

Huhtikuun ensimmäisten viikkojen aikana liikennekaupungin alueella voi vielä olla lunta ja jäätä, jotka estävät polkupyöräilyn. Tällöin käytännön harjoittelussa liikutaan ulkona polkuautojen kanssa. Toivomme, että näitä aikoja varaavat 1.-luokat.

Kerrothan ilmoittautumisen lisätiedoissa koulun nimen ja luokka-asteen, sekä jos on jotain muuta, mikä liikennekaupungin ohjaajien olisi hyvä tietää luokasta.

Kategorier

Idrott och motion, Miljö och natur, säkerhet och trygghet

Aktiviteter

Skapa lagsammanhållning, Äventyr, utbildning

Målgrupp

Klasserna 1–2, Klasserna 3–6

Nyckelord

cyklar, cykling, cyklister, trafik, trafiksäkerhet, trampbilar

Evenemangets språk

finska

Gratis

Kö tillåts

Lasten liikennekaupunki

Kontaktperson

Matti Saarto

lasten.liikennekaupunki@hel.fi

0931089047

Händelse har inga tider
0