Helsingin kaupungin päiväkotien ja koulujen teatteri-, kulttuuri- ja opintokäynnit​ on sallittu

25.8.2020
Koronatartuntojen ja altistusten vähentämiseksi kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla on tehty toistaiseksi voimassa oleva linjaus teatteri-, kulttuuri- ja opintokäyntien osalta.

Helsingin kaupungin päiväkodit ja koulut voivat vierailla teatteriesityksissä sekä kulttuuri- ja opintokohteissa huomioimalla voimassa olevat, koronaan liittyvät, turvallisuus- ja hygieniaohjeet. Ennen vierailua on varmistettava, että vierailu-/opintokäyntikohteessa huomioidaan turvaetäisyydet ja muut voimassa olevat ohjeistukset. Vierailukohteen palveluntuottajalla tulee olla suunnitelma, miten estetään kohteessa vierailevien ryhmien sekoittuminen keskenään vierailun aikana.  

Toimintaa suunnitellessa kannattaa huomioida lisäksi se, että vierailujen siirtymät on suositeltu toteuttamaan ensisijaisesti jalan, pyöräillen tai tilauskuljetuksella. Lisäksi ulkopuolisten vierailuja kouluissa ja päiväkodeissa pyritään välttämään. Ulkotiloissa tapahtuvat esitykset ja muut vierailut ovat kuitenkin mahdollisia, mikäli turvaohjeita noudatetaan.

Yhteyshenkilö:

Panu Hatanpää, pedagoginen asiantuntija, panu.hatanpaa@hel.fi, puh. 09 310 27095