Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Varhaiskasvatuksen kulttuurikasvatusvinkit poikkeusoloihin

19.3.2020
Kuvaaja: Rista Eeva 1970, Oikokadun kansakoulu, työ: Oppilas askartelemassa paperista auringonkukkaa

Arvoisa varhaiskasvatuksen ammattilainen, Kultus kokoaa yhteen kulttuurikasvatuksen sisältöjä myös poikkeusoloissa. Koska kohtaamiset ovat toistaiseksi siirtyneet verkkoon, laajenee myös kulttuurikenttä entisestään ja toivommekin teidän löytävän tekemistä ja kokemista pienten ihmisten iloksi tästä osoitteesta pitkin kevättä. 

Harrastakotona.fi ja virtuaaliset kevätretket 

Harrastakotona.fi sivustolta löydät esitystallenteiden ja harrastamiseen kannustavien videoiden lisäksi kattavan koonnin taide- ja kulttuurikohteista, joihin tutustuminen onnistuu verkon kautta.

Kultuksessa ilmoitetut tapahtumat

Kultuksen tapahtumissa on uusi "Kulttuuria poikkeusoloihin" -kategoria. Sen alta löydät helsinkiläisten taide- ja kulttuurilaitosten räätälöimiä, juuri tähän aikaan sopivia sisältöjä varhaiskasvatusikäisille.

Virtuaalinen Annantalo

Annantalon ovet ovat toistaiseksi kiinni ja olemme lähes kaikki nyt kotosalla. Välillä on vaikeaa keksiä tekemistä perheen pienimpien ja vähän isompienkin kanssa. Annantalo haluaa mahdollistaa pääsyn taiteen ihanaan maailmaan ja antaa kaikille ideoita taiteen kohtaamiseen kotona arjen keskellä. 

ARXin Kotivara - Tartuntavapaata taidetta Hämeenlinnasta

ARXin Kotivara tarjoaa tartuntavaaratonta taidetta etäarkeen kotona sinnitteleville lapsille aikuisineen. 

Teatteri, tanssi ja sirkus

Miniooppera - Lasten Sevillan parturi

Lasten makuun sovitetuissa Minioopperoissa tuttu ooppera nähdään aivan uudella tavalla. Vauhtia, yllättäviä käänteitä ja hauskoja tilanteita riittää, kun viehättävässä pienoisteatterissa esiintyvät satuhahmot heräävät eloon. Oopperan tärkeimmät tapahtumat ja tarttuvimmat laulut mahtuvat alle puoleen tuntiin.

Kulttuuriperintö ja maailmankulttuurit

Kaupunginmuseon tuore uutiskirje päiväkodeille

Tässä uutiskirjeessä on pieni tietoisku pääsiäisen ja vapun perinteistä ja joitain vinkkejä, mistä löytää niihin liittyviä museon digitaalisia aineistoja.

Kuvataiteet

Amos Rex - Oun kierros

Tervetuloa mukaan Oun taidekierrokselle! Tämä kierros sopii erityisen hyvin kaikille alle 8-vuotiaille, yhdessä jonkun lukutaitoisen kanssa. Ou syntyi samaan aikaan kuin museo, ja asuu yhä siellä. Tällä hetkellä museo on suljettu, joten Oulla on mahdollisuus tehdä yksityiskierros tämän hetken näyttelyyn.

Kiasma - Tekemistä lapsille

Kun teamspalaveri puuduttaa, etäkoulun tehtävät on hoidettu jo aamupäivän aikana, kuivahiivat leivottu korvapuusteiksi eikä parvekkeella musisointi viimaisessa kevätsäässä innosta on sopiva aika paneutua hetkeksi taiteen pariin.

Kiasma - Nykytaidetta naperoille

Tämän tehtäväpaketin tarkoituksena on tarjota eväitä päiväkotien nykytaidekasvatukseen. Tehtävät on suunniteltu ensisijaisesti yli kolmevuotiaille, mutta ideoita voi hyvin soveltaa myös pienempien kanssa. Ohjattaessa nykytaidetyöskentelyä, tärkeintä on avoin mieli ja rohkeus katsoa asioita uusista näkökulmista. Luova leikki, hassuttelu ja kokeilu ovat taidekasvatuksen ydintä.

Annantalo - Tehdään taidejuttuja

Tehdään taidejuttuja on kodin taidekasvatuksen käsikirja, jonka tarkoituksena on innostaa ja opastaa vanhempia ja lapsia tekemään ja kokemaan taidetta yhdessä.

Elokuva, valokuva ja media

Mediataitokoulu - Tehtäväpakki

Mediakasvatuksen tehtäviä ikäryhmän ja sisällön mukaan jaoteltuna.

Sanataide ja kirjallisuus

Kirjasto kotona - vinkkejä etäelämään

Tältä sivulta löydät heti käyttövalmiita vinkkejä ja materiaaleja lukemiseen, sanataiteeseen ja mediataitoihin sekä kirjaston somesisältöihin liittye sekä paljon vinkkejä varhaiskasvatukseen! Listaa päivitetään aktiivisesti. 

Lukuviikko - Tehtäväpankki

Lukukeskuksen koostamia ideoita lukemiseen lapsille, nuorille ja perheille. Lukuviikkoa vietetään  20-26.4.2020.

Toukka ry - Kirja päivässä

Toukan FB-sivulla luetaan joka päivä yksi lastenkirja. Myös edellisten päivien kirjat ovat kuultavissa.

Tiede

Heureka - Hilavitkutin

Hilavitkutin-työpajassa tehdään kierrätysmateriaaleista tiedetaideteos.

Heureka - Puuta päivittäin

Materiaalipaketti koostuu yhdeksästä eri työpajasta sekä lisätehtävistä. Tarjolla on useampia moduuleita, joista opettaja voi rakentaa sopivan kokonaisuuden yhdelle tai useammalle tunnille eri vuosiluokille. Työpajoissa on vaihtoehtoja varhaiskasvatuksesta lukioikäisiin.

Täydennetään listaa yhdessä! Voit vinkata listalle sopivia kulttuurikasvatusvinkkejä tämän linkin kautta tai sähköpostitse kultus@hel.fi