Harrastakotona.fi sivustolta löydät esitystallenteiden ja harrastamiseen kannustavien videoiden lisäksi kattavan koonnin taide- ja kulttuurikohteista, joihin tutustuminen onnistuu verkon kautta.
Kultuksen tapahtumissa on uusi "Kulttuuria poikkeusoloihin" -kategoria. Sen alta löydät helsinkiläisten taide- ja kulttuurilaitosten räätälöimiä, juuri tähän aikaan sopivia sisältöjä alakouluikäisille.
Kun Annantalon ovet keväällä sulkeutuivat, alkoi talossa tapahtua kummia! Annantalo haluaa mahdollistaa pääsyn taiteen ihanaan maailmaan ja antaa kaikille ideoita taiteen kohtaamiseen muuttuvan arjen keskellä.
Oopperan Stage24-videopalveluun julkaistaan joka maanantai ja torstai esitystallenteita menneiltä kausilta.
Museo haluaa omalta osaltaan palvella tiedontarvitsijoita, erityisesti koululaisia ja opiskelijoita näissä erikoisolosuhteissa. Tähän uutiskirjeeseen on koottu museon digitaalisia verkkoaineistoja, joita opettajat ja oppijat voivat hyödyntää.
Finna.fi tuo Suomen museoiden, kirjastojen ja arkistojen aineistot kaikkien saataville.
Avoimet sisällöt ovat verkossa julkaistuja historiallisia valokuvia, esinekuvia, taidekuvia sekä arkisto- ja filmimateriaalia.
360°-panoraamakuvat antavat uudenlaisen näkymän Tikkakoskella sijaitsevaan Suomen Ilmavoimamuseoon. Voit kääntyä, katsoa ylös ja alas sekä zoomata lentokoneiden yksityiskohtiin.
Ateneumin, Kiasman ja Sinebrychoffin taidemuseoiden kokoelmateoksiin voi tutustua Kansallisgallerian verkkosivuilla. Voit hakea teoksia teosnimellä, vuosiluvulla, taiteilijan nimellä tai vaikka aihepiirillä. Tekijänoikeusvapaita teoskuvia on mahdollista ladata suoraan sivustolta.
Suomen valokuvataiteen museon tuottama ja lanseeraama Darkroom Mansion -mobiilipeli perehdyttää lapset ja leikkimieliset pimiötyöskentelyyn.
Innostaako valokuvien ajoitus, sisällönkuvailu ja tulkinta? Tarjolla myös aikamatka 1950- ja 60-luvun Suomeen.
Koulukinon sivuilta löydät listan YLE Areenan ja Kansallisen audiovisuaalisen instituutin Elokuvapolku-palvelun saatavilla olevista elokuvista ja oppimateriaaleista.
Mediataide kasvattaa! on media- ja taidekasvatuksen oppimateriaaleja tuottava ja tarjoava verkkopalvelu. Se mahdollistaa suomalaisten eturivin taiteilijoiden teosten hyödyntämisen osana opetusta. Palvelu on maksuton, eikä vaadi erillistä kirjautumista.
Mediakasvatuksen tehtäviä ikäryhmän ja sisällön mukaan jaoteltuna.
Materiaaleissa hyödynnetään erilaisia tieteen ja taiteen työkaluja ja opitaan esimerkiksi pölyttäjistä ja niiden vuorovaikutussuhteista kasvien kanssa, eläinten värityksestä, peto-saalissuhteesta, eliömaantieteestä ja kasvillisuusvyöhykkeistä. Tehtävät rohkaisevat lapsia ja nuoria ulos lähiluontoon tarkkailemaan ympäristöään ja keräämään omia havaintoja ja aineistoja sekä käyttämään luovuuttaan.
Täältä löydät ohjeet moniin hauskoihin tiedetemppuihin joita on testattu Heurekassa.
Huippusuosittu Aalto Junior on nyt kaikkien saatavilla! Online Junior on taidetta, tiedettä, teknologiaa ja taloutta lapsille, nuorille ja opettajille – opetuksen tueksi, omaksi iloksi ja innostuksen lähteeksi. Kaikki Online Juniorin sisällöt ovat toteutettavissa myös omassa kodissa tai verkossa.
Tältä sivulta löydät heti käyttövalmiita vinkkejä ja materiaaleja lukemiseen, sanataiteeseen ja mediataitoihin sekä kirjaston somesisältöihin liittyen. Voit hyödyntää niitä oppilaiden opiskelumateriaaleina, perheen yhteisissä hetkissä tai muuten vain vapaa-ajalla. Listaa päivitetään aktiivisesti.
Täällä pääset kurkistamaan Lilla Villanin vintille tai Professori Komponentin esiintymiskouluun!
Suomen muotoilukasvatusseura SUOMU ry on päättänyt jakaa kaikki materiaalinsa verkkoon opetusta helpottamaan. Eri materiaalit soveltuvat käyttöön alakoululaisesta aina ammatilliseen opetukseen asti.
Täältä löydät Designmuseon muotoilukasvatuksen työkaluja, joita voi hyödyntää oppimateriaalina ja lasten sekä nuorten kanssa yhdessä tekemisessä. Aineistot on toteutettu yhteistyössä Designmuseon kumppaneiden kanssa.
Arkkitehtuurikasvatusmateriaalit tarjoavat mahdollisuuden havainnoida ympäristöä sekä oivaltaa ja oppia arkkitehtuurista. Aineistot on suunnattu opettajille ja muille arkkitehtuurikasvatuksesta kiinnostuneille.