Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Sanoista tekoihin -seminaari 29.8.2018 PAIKKA VAIHTUNUT JA ILMOITTAUTUMISAIKAA JATKETTU

7.6.2018
Taiteen rooli kestävän kasvun turvaamisessa eli seminaari nuorten parissa työskenteleville ke 29.8. klo 8.30–16 Helsingin yliopistolla Kaisaniemessä Metsätalo, sali 1 , Unioninkatu 40 . Seminaari oli niin suosittu, että varasimme suuremman tilan ja ilmoittautumista jatkettiin.

Helsingin kaupunkistrategiassa 2017–2021 yhdeksi kärjeksi on nostettu syrjäytymisen ehkäisy. Myös hallituskauden kärkihankkeita ovat terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen sekä eriarvoisuuden vähentäminen.

Annantalo on jo useamman vuoden ajan tuottanut taidelähtöisiä menetelmiä käyttäviä työpajoja syrjäytymisvaarassa oleville nuorille. Tällä hetkellä teemme yhteistyötä Helsingin Vamoksen kanssa KENT-Kulttuurinen erityisnuorityö-hankkeessa. Hankkeesta on julkaistu raportti/kuvaus, joka toimitetaan seminaariin ilmoittautuneille elokuussa ennen seminaaria.

Sanoista tekoihin -seminaarin kautta haluamme tuoda keskusteluun taiteen sekä taidelähtöisen työskentelyn mahdollisuudet erityisesti nuorten syrjäytymisen ehkäisyssä.

Miten voimme olla nuorten tukena heidän omien voimavarojensa löytämisessä sekä vahvistamisessa ja hyvään elämään saattamisessa? Miten voisimme tehdä sen yhdessä toimialat reippaasti ylittäen, voimamme ja osaamisemme yhdistäen ja mahdollisesti jopa rakenteitamme ja systeemeitämme muuttaen ja kehittäen? Onko Helsingin kaupungilla mahdollisuus ja halua lisätä ja vakiinnuttaa taide ja kulttuuri osaksi sosiaali- ja terveydenhuoltoa ja alueemme hyvinvointipalveluita?

Seminaari pureutuu näihin kysymyksiin sekä päättäjänäkökulmasta (mm. toimialajohtaja Tommi Laitio, apulaispormestari Sanna Vesikansa) että tutkimuksen (Kristiina Brunila Hgin yliopiston kasvatuksen ja koulutuksen oikeudenmukaisuuden tutkimuskeskuksesta, Fanny Vilmilä Nuorisotutkimusseurasta) ja kokemuksen näkökulmista (KENT-hankkeen osapuolet eli Vamoksen valmentajat ja taidetyöpajoista vastaavat taidepedagogit). Myös Palefacella ja runoilija Aro Mielosella on omat puheenvuoronsa. Seminaarin päättää paneelikeskustelu aiheesta ”Nuorten syrjäytymishaasteen ratkaiseminen”.

Seminaari on maksuton.

Seminaarin ohjelma: https://www.kultus.fi/fi/oppimateriaali/2018/sanoista-tekoihin-seminaarin-ohjelma

Ilmoittautumiset  Ilmoittaudu seminaariin tästä
Lisätietoja: kikka.hahtomaa@hel.fi

TERVETULOA!