Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Utopia Nyt – Kertomus suomalaisesta muotoilusta

16.12.2016
Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi Designmuseo avaa täysin uudistetun kokoelmanäyttelyn. Tammikuun 28. avautuva näyttely kertoo muotoilun olennaisesta roolista suomalaisen hyvinvointivaltion kehityksessä.

Muotoilun kohteet ja tarpeet ovat muuttuneet vuosien varrella. Esineiden ja kalusteiden suunnittelu ei ole loppunut, mutta nyt teknologian sekä yhteiskunnan haasteisiin vastataan lisäksi tarjoamalla niin palveluita kuin käyttöliittymiä, konsepteja ja elämyksiä. Muotoilu on jatkuvassa muutostilassa. Sen määritelmä muuttuu koko ajan vastaamaan paremmin ympäröivää yhteiskuntaamme ja elämismaailmaamme. Mikä on muotoilun rooli tämän päivän hyvinvointivaltion peruspilarina – onko se utopiaa?

Koulujen ahkerassa käytössä oleva kokoelma on uudessa asussaan hyvä ympäristö oppimiseen ja tarjoaa eri oppiaineiden käyttöön runsaasti sisältöä ja näkökulmia. Näyttelyn ohessa on tarjolla opastuksia, työpajoja ja oppimistila Studio eri ikäisille koululaisille. Lisätietoja ohjelmasta löydät museon verkkosivuilta: www.designmuseum.fi.

Ikäsuositus: kaikki
Tapahtuma-aika: 28.1.2017-31.12.2020 
Hinta: Designmuseoon on vapaa pääsy alle 18 v. vuoden 2017 alusta
Tapahtumapaikka: Designmuseo
Yhteyshenkilö ja yhteystiedot:  Opasvaraukset ja koululaisryhmien ennakkoilmoittautumiset klo 8 – 11 välillä +358 9 62205422 klo 11 eteenpäin info@designmuseum.fi
Lisätietoa
museolehtori Hanna Kapanen, +358 50 301 6838, hanna.kapanen@designmuseum.fi