Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Valokuvakollaasi

6.6.2016
Kuvaaja: Venny Vestenius | Latokartanon peruskoulu
Kollaasi on kiehtova kuvataiteen tekniikka, jossa eri materiaaleja yhdistetään uudeksi teokseksi. Kollaasia on luonnehdittu materiaalin runoudeksi. Valokuvakollaasin kohdalla puhutaan usein myös fotomontaasista tai fotokollaasista. Yhteistä eri termeille on valokuvan käyttö kollaasin materiaalina. Nykyään valokuvakollaasin voi tehdä myös kuvankäsittelyohjelmalla.

Oman kollaasin tekeminen auttaa visualisoimaan, jäsentämään ja merkityksellistämään kokemuksia tai tietoa. Sen tarkasteleminen voi paljastaa uusia puolia ja yhteyksiä käsillä olevasta asiasta. Peruskoulun ja lukion opettajille suunnatussa koulutuksessa perehdymme valokuvakollaasiin taidelähtöisenä menetelmänä osallistujien oman luovan työskentelyn, luennon ja kuvareferenssien kautta. Osallistujat saavat käsityksen siitä, miten menetelmää voi käyttää omassa työssä koulussa, erityisesti ilmiölähtöisessä opetuksessa. Lisäksi koulutuksessa käydään läpi valokuvakollaasityöskentelyyn liittyvät tekijänoikeusasiat.

Ennen koulutusta osallistujat saavat pienen ennakkotehtävän, joka toteutetaan omalla ajalla. Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat kouluttajan materiaalin, kurssitodistuksen ja koulutuksen aikana valmistamansa kuvat itselleen. Koulutuksessa työskentelemme sekä fyysisten että digitaalisten kuvien parissa.

Ajankohta: 1. koulutus: su 6.11. klo 10-16  |  2. koulutus: pe 11.11. klo 14-20

Paikka: Koulutus järjestetään syksyllä 2016 lasten ja nuorten taidekeskus Annantalolla Helsingissä (os. Annankatu 30), Taideyliopiston Avoimen kampuksen ja Annantalon yhteistyönä. Käytössämme ovat Annantalon valokuvaopetuksen modernit tilat ja välineet.

Osallistujamäärä: Yhteen koulutukseen voidaan ottaa enintään 12 osallistujaa.

Osallistumismaksu: 180 euroa (sis. alv 24%). 

Kouluttaja: Annantalon valokuvaopettaja, taiteilija ja valokuvakasvattaja Tekla Inari (TaM)

Lisätietoa: Sirke Pekkilä, projektipäällikkö, Taideyliopiston Avoin kampus / Täydennyskoulutus, puh. 050 5262004, sirke.pekkila@uniarts.fi

Ilmoittautuminen koulutukseen