Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Valokuva koulussa

3.5.2016
Valokuva on itseilmaisun ja hetkien tallentamisen väline, jota on mahdollista käyttää opetussuunnitelman mukaiseen opetukseen, myös oppiainerajat ylittävän oppimisen menetelmänä. Valokuva on pedagogejakin puhuttavan nykypäivän kuvatulvan ytimessä. Valokuvaamisessa voivat yhdistyä tutkimisen ja tuottamisen taidot. Valokuva koulussa -koulutus on tarkoitettu peruskoulun opettajille, jotka ovat kiinnostuneet oppimaan lisää valokuvauksesta ja pohtimaan, miten sitä voisi hyödyntää koulussa oppilaiden kanssa.

Koulutuksessa perehdymme valokuvan rooliin nykykulttuurissa, sen erityispiirteisiin ilmaisuvälineenä ja lasten ja nuorten valokuvailmaisuun. Käymme läpi valokuvauksen perustekniikkaa ja työprosessia erityisesti digikuvauksen näkökulmasta. Osallistujat pääsevät itse toteuttamaan lyhyitä valokuvatehtäviä, jotka johdattavat luovaan, tutkivaan työtapaan. Koulutus huomioi koulun kulttuurikasvatussuunnitelman, ilmiöpohjaisuuden sekä eheyttävän opetuksen mallit. Osallistujat saavat myös tilaisuuden pohtia, miten koulutuksen antia voisi hyödyntää omassa opetustyössä, sekä käytännön vinkkejä koulussa tapahtuvaan valokuvatyöskentelyyn.

Kohderyhmä: Peruskoulun opettajat, rehtorit, lasten ja nuorten taidekasvattajat 

Sisältö: Koulutus sisältää kahden kontaktiopetuspäivän lisäksi lyhyen aiheeseen virittävän ennakkotehtävän ja itsenäisen välitehtävän opetuspäivien välissä, jonka voi toteuttaa omalla työpaikalla tai vapaa-ajalla. Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat kouluttajan materiaalin, kurssitodistuksen ja koulutuksen aikana kuvaamansa valokuvat itselleen. Mukaan tarvitset oman digikameran ja muistitikun!

Koulutus järjestetään syksyllä 2016 lasten ja nuorten taidekeskus Annantalolla Helsingissä (os. Annankatu 30), Taideyliopiston Avoimen kampuksen ja Annantalon yhteistyönä. Koulutukseen voidaan ottaa enintään 12 osallistujaa. Osallistumismaksu on 279 euroa. Kouluttajana toimii Annantalon valokuvaopettaja, taiteilija ja valokuvakasvattaja Tekla Inari (TaM).

Ajankohta: la 15.10. klo 10-16 ja la 29.10. klo 10-16

Paikka: Lasten ja nuorten taidekeskus Annantalo

Hinta: Kurssimaksu: 279 € (sis. ALV 24%)

Haku: 09.10.2016 mennessä

Lisätietoja: Sirke Pekkilä, projektipäällikkö, Taideyliopiston Avoin kampus, puh. 050 5262004, sirke.pekkila@uniarts.fi

Ilmoittaudu koulutukseen

Lataa kuvatiedosto: valokuva-koulussa_freya-barrow_web.jpeg