Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

VALOKUVA KOULUSSA -koulutus

4.1.2016
Kuvaaja: Freya Barrow
Valokuva on itseilmaisun ja hetkien tallentamisen väline, jota on mahdollista käyttää opetussuunnitelman mukaiseen opetukseen, myös oppiainerajat ylittävän oppimisen menetelmänä. Valokuva on pedagogejakin puhuttavan nykypäivän kuvatulvan ytimessä. Valokuvaamisessa voivat yhdistyä tutkimisen ja tuottamisen taidot. Valokuva koulussa –koulutus on tarkoitettu peruskoulun opettajille, jotka ovat kiinnostuneet oppimaan lisää valokuvauksesta ja pohtimaan, miten sitä voisi hyödyntää koulussa oppilaiden kanssa.

Koulutuksessa perehdymme valokuvan rooliin nykykulttuurissa, sen erityispiirteisiin ilmaisuvälineenä ja lasten ja nuorten valokuvailmaisuun. Käymme läpi valokuvauksen perustekniikkaa ja työprosessia erityisesti digikuvauksen näkökulmasta. Osallistujat pääsevät itse toteuttamaan lyhyitä valokuvatehtäviä, jotka johdattavat luovaan, tutkivaan työtapaan. Koulutus huomioi koulun kulttuurikasvatussuunnitelman, ilmiöpohjaisuuden sekä eheyttävän opetuksen mallit. Osallistujat saavat myös tilaisuuden pohtia, miten koulutuksen antia voisi hyödyntää omassa opetustyössä, sekä käytännön vinkkejä koulussa tapahtuvaan valokuvatyöskentelyyn.

Koulutus sisältää kahden kontaktiopetuspäivän lisäksi lyhyen aiheeseen virittävän ennakkotehtävän ja itsenäisen välitehtävän opetuspäivien välissä, jonka voi toteuttaa omalla työpaikalla tai vapaa-ajalla. Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat kouluttajan materiaalin, kurssitodistuksen ja koulutuksen aikana kuvaamansa kuvat itselleen. Mukaan tarvitset oman digikameran ja muistitikun!

Koulutus järjestetään kaksi kertaa keväällä 2016 lasten ja nuorten taidekeskus Annantalolla Helsingissä (os. Annankatu 30), Taideyliopiston Avoimen kampuksen ja Annantalon yhteistyönä. Käytössämme ovat Annantalon valokuvaopetuksen modernit tilat ja välineet. Kumpaankin koulutukseen voidaan ottaa enintään 12 osallistujaa. Osallistumismaksu on 240 euroa. Kouluttajana toimii Annantalon valokuvaopettaja, taiteilija ja valokuvakasvattaja Tekla Inari (TaM).

Aika: la 13.2. klo 10-16 ja la 19.3. klo 10-16

Ilmoittautuminen koulutukseen: https://www.uniarts.fi/valokuva-koulussa

 

Sirke Pekkilä, projektipäällikkö, Taideyliopiston Avoin kampus / Täydennyskoulutus,

puh. 050 5262004, sirke.pekkila@uniarts.fi

 

Piia Rossi, kulttuurituottaja, Annantalo, puh. (09) 310 71351, 050 5948846, piia.rossi@hel.fi