Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Kulkekorttiedut syksyllä 2015

8.9.2015
Kulkekortti on kulttuurikeskuksen etukortti, jonka koulujen kulttuurikoordinaattorit saavat kiitokseksi tekemästään työstä kulttuurikeskuksen hyväksi. Kulttuurikoordinaattorin ensisijainen tehtävä on välittää työyhteisössään meiltä saamaansa tietoa kulttuurikasvatustarjonnasta.

Kulkekortilla voi varata 2 lippua kahteen esitykseen /esityspaikka / lukukausi.
Lippuvaraukset sähköpostilla kunkin esityspaikan lipunmyynnistä.
Lippujen lunastus Kulkekorttia näyttämällä kyseisen esityspaikan lipunmyyntipisteestä.
Kulkekorttilippuja on rajoitettu määrä / esitys. Kortti on henkilökohtainen.

KANNELTALO Klaneettitie 5
(lippuvaraukset: kanneltalo.lipunmyynti@hel.fi)

TAKAPIHA CROSSOVER
Yes in my Backyard!

Kanneltalon perjantai-illan ohjelmasarja, Takapiha-klubi liputtaa arvopluralismin puolesta. Tällä kaudella Takapiha tekee crossover-hypyn kuvataidekentälle tarjoamalla kattauksen muusikkoja, jotka ovat kuvataiteilijoita – tai kuvataiteilijoita, jotka ovat myös muusikkoja.

 • Takapiha Crossover -klubi:
  Tenors of Kalma + SUPPORT Olimpia Splendid
  pe 25.9.2015 klo 18.00

Olimpia Splendid klo 18 Kahvilan stagella
Kolmen naisen noisea, kokeellista, jumittavaa ja hypnoottista kitaramusiikkia kahvilan stagella. Bändin jäsenen Katri Sipiläisen taidetta myös Tabula Tunes -näyttelyssä galleriassa.
Heta Bilaletdin – kitara, laulu, Jonna Karanka – kitara, laulu ja Katri Sipiläinen – basso, laulu
Kesto 50 min, ei väliaikaa.
Paikka: Kanneltalo, Kahvilan stage

Tenors of Kalma klo 19 konserttisalissa
Säveltäjä- ja multi-instrumentalisti Jimi Tenor ja Kalle Kalima, suomalaisen jazzin suurlähettiläs Berliinissä, ovat soittaneet yhdessä kymmenisen vuotta Kabu Kabu -yhtyeessä. Uuden trionsa he täydensivät Suomen kysytyimpiin rumpaleihin lukeutuvalla Joonas Riipalla.
Jimi Tenor – laulu, saksofoni, koskettimet, elektroniikka, Kalle Kalima – kitara, elektroniikka, Joonas Riippa – rummut
Kesto 110 min, väliaika.
Paikka: Kanneltalo, konserttisali

 • Takapiha Crossover -klubi Stereo 8000 + support Jyrki Nissinen & Isotissinen
  pe 23.10.2015 klo 18.00

Jyrki Nissinen & Isotissinen klo 18 Kahvilan stagella
Kolmen ihmisen duo soittaa ränkkätänkkäpunkkia. Tätä meininkiä on kuvattu vaaralliseksi, joten tule tsekkaamaan kahvilan stagelle – näe ja pelkää! Jyrki Nissisen maalauksia ja sarjakuvia esillä kahvilan vitriineissä.
Jyrki – kitara ja laulu, Aino – rummut ja laulu, Juuso - basso
Kesto 40 min, ei väliaikaa.

Stereo8000 klo 19 konserttisalissa
Stereo8000 garagessa yhdistyvät vähintään kaistapäinen rock, punk ja pop – tuloksena energistä, rosoista ja hiomatonta, mutta sydämellistä voimasoittoa. Pariskunnan kuvataidepuoli esillä Tabula Tunes -näyttelyssä galleriassa.
Anssi 8000 - laulu, bassorumpu, snare, kitara (basso), Maria Stereo - laulu, urut, bassosyntikka, symbaali, hi-hat
Kesto 60 min, ei väliaikaa.

 • Takapiha Crossover -klubi: Cleaning Women 3D-livekonsertti + SUPPORT Cattle Thieves
  pe 20.11.2015 klo 18.00

Cattle Thieves klo 18 Kahvilan stagella
Helsingissä ranchiaan pitävän kokoonpanon soundi muistuttaa urbaaneja karjapaimenia unelmoimassa väkevästä garagesta psykedeelisessä taidegalleriassa. Muistumia kuultavissa myös Velvet Undergroundilta, Pretty Things’iltä ja The Black Lips -yhtyeeltä. Cattles Thieves aloittaa illan kahvilan stagella klo 18.
Bändin jäsenen, Ilkka Luttisen, taidetta myös Tabula Tunes -näyttelyssä galleriassa 24.9.–3.10.

Cleaning Women klo 19 konserttisalissa
Cleaning Womenin esiintymiset ovat ällistyttäneet kuulijoita melkein kahdenkymmenen vuoden ajan useilla eri mantereilla, Mexico Citystä Shanghaihin. Tällä kertaa yhtye taikoo esiintymiseensä yhden lisäulottuvuuden ainutlaatuisilla analogisilla 3D-varjovisuaaleilla, joiden kaltaisia ei yhtyeen taustalla ole Suomessa aiemmin nähty. Luvassa on spektaakkeli, joka imaisee kokijan kaiken ytimeen ja sen toiselle puolelle. Yhtyeen muusikon Risto Puurusen Shadows in the Air IV -näyttely galleriassa. Lisäksi graafikko Jussi Karjalaisen  Cleaning women -julisteita ja levynkansia kahvilan vitriineissä.

MALMITALO
(lippuvaraukset: malmitalo.lipunmyynti@hel.fi)

Kaikki Kino Helioksen elokuvat

Jazz ’n Jam
Emil Brandqvist Trio
su 30.8. klo 17
Ruotsalainen rumpali-säveltäjä Emil Brandqvist tarjoaa kuulijoille elokuvallista jazzia ja sävähdyttävän matkan meditatiiviseen musiikkimaailmaan. Vuodesta 2005 toiminut Emil Brandqvist Trio pääsi saksalaisen Skip Recordsin riveihin 2012 ja on nopeasti löytänyt tiensä keskieurooppalaisen jazzyleisön suosioon. Yhtyeen kauan odotettu Suomen vierailu on samalla uutuuslevyn Seascapesin julkaisukiertue. Kesto 1 h Malmitalo: Malmisali

Moving on
Elonkorjuu
pe 18.9. klo 19
Progressiivista rockia ja rhythm ’n bluesia soittava Elonkorjuu ponnisti Porista vuonna 1969 ja piristi suomalaista musiikkikenttää aina 70-luvun loppuvuosille saakka. Hiljaiseloa kesti vuosia, kunnes bändi koottiin uudelleen 2003. Yhtyeen kuudes ja tuorein pitkäsoitto ilmestyi kesällä 2015. Legendaarinen yhtye esittää konsertissa monipuolista musiikkituotantoaan aina alkuvuosien iskusävelmistä viimeisimpiin levytyksiin saakka.
Kesto 2 h, väliaika.
Malmitalo: Malmisali

Jump’n’Jive
SoulSisters
pe 25.9. klo 19
Hyppää mukaan kellohameiden kahinaan, korkojen kopinaan ja menneen ajan lumoon swing-klassikoiden siivittäessä menoa! Siskot sukeltavat 40-luvun poreilevan pinnan alle sekä tunnelmoiden että räväkästi. Pilke silmäkulmassa toteutettu show on maukas sekoitus uusia sovituksia sekä moderneista että klassikoiksi muodostuneista kappaleista. Step Up Schoolin koreografi Peter Pihlströmin kanssa laaditut tanssikuviot ja showkokonaisuus tuovat oman lisänsä konserttiin
Kesto 75 min, ei väliaikaa.
Malmitalo: Malmisali

Jazz’n Jam
Reija Lang New Trio
su 27.9. klo 17
Kolmen soittajan saumaton yhteistyö luo rikkaan akustisen soundin ja kantaa vähäeleisellä, suvereenilla intensiteetillä. Reija Langin monisävyinen ja kauniisti soiva laulu, Jarno Kukkosen ilmeikäs roots-henkinen kitaran käsittely sekä Mikko-Ville Luolaja-Mikkolan rytmikkään vahvat bassokulut loihtivat kiehtovan kudelman.
Kesto 1 h
Malmitalo: Malmisali

Eric Martin (USA) & Jimmy James (USA)
ke 30.9. klo 19
Kaksi monipuolisen uran luonutta amerikkalaista muusikkoa, soolona. Monissa kokoonpanoissa vaikuttanut Eric Martin on yksi monipuolisimpia rockmuusikoita niin genrevaltauksiltaan kuin soittotaidoiltaan. Pianoa, kitaraa, bassoa ja rumpuja soittava, mutta parhaiten laulajana tunnettu Martin on tulkinnut niin hardrockia, poppia, heviä kuin glamrockiakin. Ympäri Amerikkaa ja Eurooppaa kiertänyt muusikko esittelee tässä soolokonsertissa uransa parhaimmat palat ja kutsuu kuulijat matkalle amerikkalaiseen unelmaan. Toinen illan esiintyjä on Jimmy James, joka on myös tunnettu multi-instrumentaalisena muusikkona jo 80-luvun alkupuolelta saakka. Jamesin ura on vienyt soittajaa niin Cheap Trickin kuin Vanilla Icenkin taustalle. Jamesin sooloshow sisältää sielukasta rhythm n’ bluesia ja poprockia, joita eri vuosikymmeniltä ja lukuisilta kokoonpanoilta on tarttunut matkaan.
Kesto 100 min, väliaika
Malmitalo: Malmisali

Harasoo!
Ivanova
to 8.10. klo 19
Astu äärimmäisyyksien areenoille! Venäläisen rockin viileimmät naiset lavalla!
Iva Nova -yhtyeen musiikissa yhdistyvät moderni rock, slaavilainen folk, humoristiset yksityiskohdat ja sähköinen aromi. Tiedossa on avantgardista draivia ja intensiteettiä, jossa maaseudun levottomuus yhdistyy kaupunkien mielettömyyteen – sanalla sanoen Musiikkia, joka menee ihon alle, eikä jätä kylmäksi!
Kesto 75 min.
Malmitalo: Malmisali

Wigwam Revisited
pe 9.10. klo 19
Wigwamin erityisprojektissa on mukana yhtyeen jäseniä niin 60-, 70- kuin 90-luvultakin. Kokoonpano esittää tuttuja ja tuntemattomiakin helmiä legendaarisen yhtyeen tuotannosta. Mukana on myös kappaleita Jim Pembroken soololevyiltä. Ajattomat kappaleet saavat yhtyeen käsittelyssä välillä yllättävän kohtelun – kyse ei ole nostalgiasta vaan edelleen yhtä tuoreilta kuulostavien biisien tuomisesta yhä uusien yleisöjen kuultavaksi.
Kesto 75 min.
Malmitalo: Malmisali

Vagabundo - Kulkuri
Triciclo Rojo (Meksiko)
su 18.10. klo 14 ja 16
Klovnien tanssiesitys koko perheelle on tarina kolmesta omaa onneaan etsivästä kulkurista ja voikukasta, joka muuttaa kolmikon käsityksen elämästä. Teos yhdistää videokuvaa ja oikeita ihmisiä luoden kolmiulotteisia satu-universumeja. Cazzo, Lazzo ja Pozzo korjaavat vanhaa majakkaa uskoen, että siitä voi tulla heidän kotinsa. Enne kuin työ on valmis, kolmikkoa odottaa matka rohkeuteen, veljeyteen ja hellyyteen. Esitys sopii kaikenikäisille.
Kesto 50 min.
Malmitalo: Malmisali

Jazz’n Jam
Duo Nueva Finlandia
su 25.10. klo 17
Teppo Hauta-ahon ja Eero Ojasen yhteissoitto on alkanut jo 60-luvun alussa, yli 50 vuotta sitten. Jazz ja improvisoitu musiikki on säilynyt kuluneiden vuosikymmenten aikana kummankin soittajan musiikillisena lähtökohtana. Duo Nueva Finlandia soittaa vapaasti improvisoitua musiikkia, mutta mukaan on myös sävellettyä materiaalia. Konsertti on Hauta-ahon ja Ojasen +50-vuotisjuhlakonsertti.
Kesto 1 h.
Malmitalo: Malmisali

Mårtensonin lauluja
ti 27.10. klo 19
Pentti Hildén on sovittanut kitaralle omat suosikkinsa Lasse Mårtensonin rikkaasta säveltuotannosta. Mukaan mahtuvat niin tunnetuimmat sävelmät Myrskyluodon Maijasta lähtien kuin myös lukuisat harvemmin kuullut kappaleet. Kitarasovitusten sointimaailma laajenee Mikko Heleniuksen bandoneonin ja pianon sekä Eerik Siikasaaren kontrabasson astuessa kehiin. Kokonaisuutta rikastavat myös laulunumerot. Pentti Hildénin yhteistyö säveltäjän kanssa alkoi jo vuosia sitten ja trion nyt tekemä levytys on tehty läheisessä yhteistyössä Mårtensonin kanssa.
Malmitalo: Pieni Sali

Kuningaskalastaja
Teatteri Vantaa
ke 28.10. klo 19
Upea, yleisön rakastama, pintaa syvempi komedia ilahduttaa brittihuumorin ystäviä.
Taneli Mäkelän ohjaama näytelmä on herkullinen kaksinäytöksinen komedia, jonka hauskoissa rooleissa nähdään taitavat näyttelijät Seppo Maijala, Ilkka Heiskanen ja Anne Nielsen. Kolme kiinnostavaa henkilöä käyvät tahtojen taistoa, osin salaisin asein, osin avoimin kortein. Kuka saavuttaa onnen? Kuka rakastaa ketä?
Kesto 2h, väliaika.
Malmitalo: Malmisali

MOZART!
Kamari21
ti 3.11. klo 19
Kamari21 Wanhan musiikin konsertissa soi Wolfgang Amadeus Mozartin musiikki.
Tule kuulemaan periodisoittimia – suolikielillä varustettuja jousia ja vain Mozartin klarinettikvintettoa varten 1700-luvulla rakennettua basettiklarinettia. Muusikoita johtaa periodisoittimien virtuoosi, viulisti Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch.
Kesto 2h, väliaika.
Malmitalo: Malmisali

Ainoani!
Kiintopisteenä lumoava neiti A. Järnefelt
ti 10.11. klo 19
Vuonna 1890 Suomen kulttuuripiireissä kuohui, kun Juhani Ahon voimakkaan symbolistinen ja ennennäkemättömän uskalias romaani ”Yksin” oli juuri julkaistu. Kirjailijan vastakaiuttomasta rakkaudesta ystävänsä pikkusisareen Aino Järnefeltiin ‒ tulevaan Jean Sibeliuksen vaimoon ‒ aistillisesti kertova teos herätti laajalti syvää närkästystä, Sibeliuskin järkyttyneenä harkitsi Ahon haastamista kaksintaisteluun. Suomalaista uutta ja vanhaa melodraamataidetta esittelevän konsertin ytimessä ovat kolmelta suomalaiselta nykysäveltäjältä tilatut melodraamat lausujalle ja pianistille kontrasteinaan Jean Sibeliuksen kolme melodraamaa ”O, om du sett!”, ”Ett ensamt skidspar” ja ”Tranaden” konserttiprojektia varten suomennettuina.
Kesto 50 min.
Malmitalo: Pieni Sali

Puupää
Juha Hurme
pe 13.11. klo 19
Puupää on yhden miehen musikaali, jolla Juha Hurme on kiertänyt Suomea jo vuodesta 2003. Tämä sinänsä letkeä ja hauska näytelmä kulkee Pekka ja Pätkä -elokuvien ja rillumarein törmäilyhuumorin ja vitsien kautta viihteen nurjalle puolelle asti. Naurun ja naamanvääntelyn alta paljastuu sekalaisia, traagisiakin aineksia. Tämä lapsille sopimaton esitys ei nostalgisoi "vanhoja, hyviä aikoja", vaan kohdistaa katseensa meihin nykyeläjiin. Mille me nauramme ja miksi? Juha Hurme julkaisi vuonna 2009 romaanin Puupää (Teos), jossa raportoi fiktion keinoin siihenastisen kiertueen vaiheista. Mutta matka olikin vasta alussa...
Kesto 1h.
Malmitalo: Malmisali

Tivolitien lauluja
ti 17.11. klo 19
Kuulemme sikermän Kaj Chydeniuksen säveltämiä lauluja Ritva Koskensuun runoihin.
Koskensuu tulkitsee runoja laulaen taustallaan piano, kontrabasso ja rummut soittajineen. Runolaulut ovat kirjava kokoelma erilaisia tuntoja arjessa ja ajassa. Havainnot, kuvat, hahmot ja tunteet vaihtelevat liikkuen tunnelmasta toiseen.
Kesto 1 h.
Malmitalo: Pieni Sali

Jake Hertzog
to 19.11. klo 19
Nuoremman polven amerikkalainen kitaravirtuoosi New Yorkista vierailee toistamiseen Malmitalossa trionsa kanssa. Jake Hertzogin keikat ovat intensiivisiä sukelluksia sähkökitaran soundipaletin äärelle kansainvälisellä otteella. Hän on 2006 Montreux -jazzkitarakilpailun voittaja sekä Guitar Player lehden Hi Jazzguy -palstan kolumnisti.
Kesto 75 min.
Malmitalo: Malmisali

Sibeliuksen unet
Sibelius och drömmar
ti 24.11. klo 19
Symbolistinen ilta koostuu Jean Sibeliuksen musiikista ja häntä inspiroineen ruotsalaisen taiteilijan Ernst Josephsonin mystisistä runoista. Sopraano-lausuntataiteilija Minna Nyberg ja harpisti Essi Iso-Oja tarjoavat ainutlaatuisen elämyksen Sibeliuksen 150-vuotispäivän kunniaksi. Esityskielinä suomi ja ruotsi.
Kesto 1 h.
Malmitalo: Pieni Sali

Jazz ’n Jam
Ilmari Heikinheimo & Christian Meaas Svendsen Duoa
su 29.11. klo 17
Kahden rajoja rikkovan muusikon duo, jonka improvisaatiokeskeisissä esityksissä uusi ja vanha, perinne ja innovaatio, solismi ja säestys, alkukantaisuus ja moderni lähestyminen sulkevat toisensa pois, jolloin jäljelle jää hetkessä tapahtuva vuorovaikutteinen spontaani ilmaisu. 
Kesto 1 h.
Malmitalo: Malmisali

Jim Campilongo
to 3.12. klo 19
Konsertissa herkutellaan Campilongon telecaster-soundilla ja uuden levyn biiseillä.
San Franciscosta kotoisin oleva ja vuodesta 2001 New Yorkissa uraa luonut kitaristi esiintyy Malmitalolla Euroopan ja Japanin kiertueilla kunnostautuneen suomalaisen komppiryhmän, basisti Vesa Salorannan ja rumpali Johan Ölanderin, kanssa. Campilongon tyyliä on kuvailtu mm. cowboy-jazziksi ja siinä on mukana myös elokuvallisia aineksia.
Kesto 75 min.
Malmitalo: Malmisali

Tiernapojat
Sointi Jazz Orchestra
ke 9.12. klo 19
Viime jouluna loistavan vastaanoton saanut esitys on mahdollista nähdä ja kokea tänäkin jouluna. 17-henkinen Sointi Jazz Orchestra kunnioittaa perinteistä Tiernapoika-kuvaelmaa esittämällä siitä yhdessä neljän laulusolistin kanssa uudelleen sovitetun version. Esitys koostuu tutuista tyylitellyistä melodioista, orkestraalisista välisoitoista sekä huumaavista improvisaatioista, jotka kuljettavat tuttua tarinaa. Visuaalisesti näyttävä musiikkitarina rauhoittaa koko perheen joulutunnelmaan.
Kesto 50 min.
Malmitalo: Malmisali

SAVOY-TEATTERI
(lippuvaraukset: raisa.ucar@hel.fi)

Tanssiteatteri Tsuumi
Kake – Tiellä tähtiin
ti 13.10. klo 19
"Kake - Tiellä tähtiin" on tragikoominen tanssiteatteriteos, joka tarkastelee suomalaista mielenmaisemaa teemanaan illuusio Suomesta, Suomen satumaa.
Matti Paloniemen teoksen keskiössä on 80-lukulainen iskelmämusiikkiyhtye Kake, jonka hurmioituneet maailmanvalloitusunelmat nousukauden Suomessa karisevat sisäisiin ristiriitoihin. Absurdeihin mittakaavoihin yltyvistä pyrkimyksistä huolimatta haaveet eivät vain käy yksiin.
Esitys on mielenkiintoinen sekoitus tanssia, teatteria, musiikkia ja 80-luvun aikalaisrunoutta. Musiikkina soivat suomalaiset iskelmät ja tangot uudelleen käsiteltynä. Kaikki esiintyjät tanssivat, laulavat, näyttelevät ja soittavat itse bändissä.
Kesto 55 min. Ei väliaikaa, suositellaan yli 12-vuotiaille.
Savoy-teatteri

Hindi Zahra
Homeland
su 1.11. klo 19
Marokkolainen Hindi Zahra on tällä hetkellä kuuma nimi maailmalla. Hänen soljuvassa musiikissaan kuuluu jazz, soul, blues ja folk, mutta inspiraationsa hän saa kotimaansa kulttuurista.
Hindi on saanut musiikkiinsa vaikutteita mm. Patti Smithiltä, Norah Jonesilta ja Billie Holidaylta. Hänen debyyttialbuminsa vuonna 2010 ilmestynyt Handmade sai loistavan vastaanoton ja sitä on myyty huikeat 150 000 kappaletta. Nyt hän on kiertää Euroopassa uuden Homeland levynsä kanssa.
Savoy-teatteri

STOA Turunlinnantie 1
(lippuvaraukset: stoa.lipunmyynti@hel.fi)

INTERKULTfest 2015 ke 9.9. – la 12.9.:
INTERKULTmove
Arja Tiili Dance Company: Break the fight! I was here
to 10.9. klo 17
Break the Fight! – I was here -tanssiesityksessä käsitellään vallankäyttöön ja valtapeleihin liittyviä teemoja. Mikä meitä erottaa? Mikä meitä yhdistää? Esitys kertoo uskalluksesta olla oma itsensä ja ymmärryksestä hyväksyä muut sellaisina kuin he ovat. Näytämme erilaisilta, puhumme eri kieliä ja uskomme erilaisiin asioihin, mutta voisiko erilaisuudessa itää mahdollisuus? Esityksessä liikutaan breikkauksesta nykytanssiin. Romaniräppääjä Mercedes Bentson riipaisevat henkilökohtaiset koulukiusaamiskokemukset ja vaikuttavat Jyrki Riekin videoanimaatiot liikuttavat katsojaa kohti omia koulumuistoja.
Stoa: Teatterisali

Liisa Risu
Valon paino
la 19.9. klo 19 (ensi-ilta), ti 22.9., ke 23.9., pe 25.9. ja la 26.9. klo 19, su 27.9. klo 15
Liisa Risun tanssiteoksen lähtökohtana on muuntaa György Ligetin musiikkia tanssin rakenteiksi ja liikemuodoiksi. Se on jatkoa koreografi Liisa Risun johtaman työryhmän kiitetylle teokselle Soiva/WKL. Viisi naistanssijaa muodostaa urkujen logiikalla toimivan soittimen. Teos perustuu liikemassoille, kokonaisrakenteelle ja tilan aistimiselle.
Kesto 1 h.
Stoa: Teatterisali

MasQue – Kansainvälinen naamioteatterifestivaali pe 2.10. – su 4.10.:
Eric Davis (USA)

The Red Bastard
su 4.10. klo 18
Keskiaikaista narriperinnettä lähentelevä, räävitön yhden miehen Buffoon-spektaakkeli. Red Bastard johdattelee teidät hienovaraisesti läpi pidättelemättömän teatterin mestarikurssin vaatien vastausta yksinkertaiseen kysymykseen "kuka helvetissä sä oikein luulet olevasi?". Rajoja tullaan ylittämään tässä vuorovaikutteisessa purevan nokkeluuden juhlassa, ilkikurisessa improvisaatiossa sekä fyysisessä urheudessa.
Kieli: Englanti, K15.
Stoa: Teatterisali

Harasoo!
IVA NOVA
pe 9.10. klo 19
Suurkaupungin säkenöivät velhottaret avaavat urbaanien tarinoiden arkkunsa! Venäläisen rockin viileimpien naisten musiikissa yhdistyvät moderni rock, slaavilainen folk, humoristiset yksityiskohdat ja sähköinen aromi. Tiedossa avantgardista draivia ja intensiteettiä, jossa maaseudun levottomuus yhdistyy kaupunkien mielettömyyteen – sanalla sanoen musiikkia, joka menee ihon alle, eikä jätä kylmäksi!
Kesto 75 min.
Stoa: Teatterisali

Kaj Chydenius, Taru Nyman ja Antti Holma
Lähtevien laivojen satama
ke 14.10. klo 18
Kahdenkymmenen Chydenius-laulun kooste kahdelle laulajalle. Runot keskustelevat keskenään: Eino Leino ja Yrjö Jylhä häämatkoista, Pirkko Saisio ja Aale Tynni Sodomasta ja Gomorrasta, Antti Rytkönen, Uuno Kailas ja Pentti Saaritsa soittajista ja varsinkin viulisteista. Virtaava vesi ja laivat ovat elämän symboleja, jäähyväisiä jättävät Shakespeare ja Jesenin, Pentti Saarikoski ja Jukka Itkonen.
Kesto n. 70 min.
Stoa: Teatterisali

5-3-1 Uuden jongleerauksen festivaali pe 2.10. – su 4.10:
Roman Müller (CH): Space oddity
Rapid Eye (DK): Excerpts of Moon Illusion
Jörg Müller (DE): Tubes
su 18.10. klo 15
Sunnuntai-iltapäivä jonglöörien parissa. Roman Müllerin teoksessa jongleerausvälineet ovat läsnä vain osina, mikä muuttaa niiden tapaa liikkua ja tarjoaa tilan uusille ideoille ja mahdollisuuksille. Rapid Eyen yllätyksellinen ja humoristinenkin duoesitys tarttuu todellisuuteen jonglöörin varmoin, mutta epävakautta aiheuttavin ottein. Jörg Müllerin sooloteos on todellinen nykyjongleerauksen klassikko. Lähes 20 vuotta sitten ensiesitetty koreografia tarjoaa hypnoottisen ja maagisen kuvan jonglöörista, jota painovoima ei uhmaa.
Kesto n. 50 min, yli 7-vuotiaille.
Stoa: Teatterisali

Liikkeellä marraskuussa -festivaali 31.10.–7.11.:
Isabelle Schad
FUGEN
ti 3.11. & ke 4.11. klo 19
Fugen (suomeksi ’fuugat’) on berliiniläisen Isabelle Schadin nykytanssiteos, jossa näkyy hänen pitkäaikainen kiinnostuksensa J.S. Bachin polyfonisiin sävellyksiin.
Musiikillisten konseptien ja niiden liikkeellisten ilmaisujen kautta Schad tutkii omaa historiaansa, oman liikkeensä lähteitä sekä kehon materiaalisuutta ja ajallisuutta.
Sana fuuga viittaa sekä pakenemiseen että takaa-ajamiseen.
Stoa: Teatterisali

VUOTALO Mosaiikkitori 2
(lippuvaraukset: vuotalo.lipunmyynti@hel.fi)

Kilon Paloina
Sanna Saarijärvi
pe 30.10. klo 19
Kilon paloina on musiikilla höystetty elämänmakuinen tarina ikuisesta laihduttajasta. Se kertoo herkällä ja hauskalla tavalla naisen jatkuvasta kamppailusta ulkonäköpaineiden kanssa ja pohtii ronskillakin huumorilla sitä, miksi riemun hetket peilin edessä ovat niin vähissä ja miten koko tunne-elämän kirjon voi lukea puntarin viisarista. Kertomus käy läpi "tavallisen Tiinan" rakkauden, ilon ja surunkin sävyttämää elämää parin viime vuosikymmenen ajalta. Mukana myös tuttua musiikkia 80-luvulta tähän päivään.  Roolissa – Sanna Saarijärvi, muusikko – Altti Uhlenius, käsikirjoitus – Anne Saastamoinen, ohjaus – Anu Hälvä-Sallinen.
Kesto 70 min
Vuotalo: Vuosali

Tenors of Kalma
la 31.10. klo 19
Tenors of Kalma on tuore kokoonpano, joka yhdistää jazzia elektroniseen popmusiikkiin. Jo kymmenisen vuotta yhdessä soittaneet Jimi Tenor ja Kalle Kalima ovat perustaneet uuden trion, jossa he yhdistävät voimansa rumpali Joonas Riipan kanssa. Pyhäinmiestenpäivän iltana Vuosalin täyttää psykedeelisen synkkä, mutta silti tanssittava musiikki, jossa varhainen Pink Floyd kohtaa Fela Kutin. Artistien maaginen lavakarisma viimeistelee kalmaisen klubielämyksen.
Klubi-ilta, A-oikeudet, ovet avataan klo 18.30.
Kesto 110 min, sisältää väliajan.
Vuotalo: Vuosali

Valoa mummelin päässä
Meiän Musiikki Emoalus
pe 11.12. klo 19
Tämä keikka ei ole myöhään, kuuluu hyvin ja saa istua!
Meiän Musiikki -levy-yhtiö esittää tuotantoaan videotaitelijan kuvittamana.
Konsertissa esiintyvät rap-artistit Jodarok, JV, Kriso K ja Haamu. Liput 12€, mummot kympillä! Klubi-ilta, A-oikeudet, ovet avataan klo 18.30.
Kesto 80 min.
Vuotalo: Vuosali

Tiistaimatinea
Ainon ääni
ti 8.12. klo 14
Jean Sibeliuksen syntymästä tulee 8.12. kuluneeksi tasan 150 vuotta. Vuotalossa nähdään juhlan kunniaksi musiikkia ja teatteria yhdistävä esitys, joka koostuu Jean Sibeliuksen yksinlauluista ja hänen vaimonsa Aino Sibeliuksen kirjeistä matkoilla olevalle puolisolleen. Kirjeet kertovat onnesta, ristiriidoista ja perhe-elämästä sekä elämästä suuren taiteilijan rinnalla. Aino Sibeliuksen rakkaastaan huolehtiva ja kannustava ääni kantautuu kirjeiden välityksellä kuulijalle ja luo siteen säveltäjän musiikkiin ja hänen maailmaansa. Sopraano Laura Pyrrö ja pianisti Tiina Korhonen johdattavat kuulijat Jean Sibeliuksen laulujen maailmaan. Aino Sibeliuksen roolissa on näyttelijä Tiia Louste. Esityksen ohjaaja on Kari Heiskanen.
Kesto 60 min.
Vuotalo: Vuosali