Tapahtumahaku

  1. hyönteisiä
    Kansallismuseo
    Ti 9.4. – Pe 30.8.2019

    Työpajassa pohditaan hyönteisten uhanalaisuutta ja keinoja niiden suojelemiseksi. Iholle tuleva työpaja haastaa pohtimaan suhdettamme muihin eliöihin oman toiminnan kautta. Omat kokemukset ja tekeminen auttavat rakentamaan pohjaa empaattisen ja...

    • Työpaja
    • Valmistaville luokille
    • 1.–2. luokat
    • 3.–6. luokat
    • 7.–9. luokat
    • 2. aste
    • Yleisötyötä
  2. SAMPO 2019
    Nukketeatteri Sampo
    Ke 28.8. – Su 1.9.2019

    SAMPO 2019 Festivaalin ohjelma...

    • Esitys
    • Päivähoito ja esiopetus
    • 1.–2. luokat
    • 3.–6. luokat
    • 7.–9. luokat
    • 2. aste
  3. Hugo Simberg: Säkkijärven poika, 1897
    Gallen-Kallelan Museo
    La 11.5. – Su 8.9.2019

    1800- ja 1900-lukujen vaihteessa taiteilijapiireissä pohdittiin mahdollisuuksia kehittää näkyvän todellisuuden tuolle puolen tähyäviä aisteja. Tule kurkistamaan salaisuuksien verhon taakse....

    • Näyttely
    • 7.–9. luokat
    • 2. aste
    • Yleisötyötä
  4. Metsän tarina

    Kulttuurikurssi: Suomalaisuus!

    Kurssilla perehdytään suomalaisuuteen
    Malmitalo
    Su 1.9. – La 30.11.2019

    Ajankohta: syyskuu-marraskuu 2019 Kesto: 10-15 oppituntia. Info ja ilmoittautumiset: MALMITALO / Mirka Nokka, mirka.nokka@hel.fi, 0400 293 371. Erityisesti koillisen ja pohjoisen alueen kouluille.

    • Esitys
    • Valmistaville luokille
    • 7.–9. luokat
    • 2. aste
    • Yleisötyötä
  5. kultainenlogo
    Tikkurilan Teatteri ry
    Pe 18.10. – La 30.11.2019

    "Kun minut viisikymmentä vuotta sitten naitiin tähän taloon, niin toin minä pieniä tuulia tullessani ja luulin niiden liikuttavan koivunlatvoja. Eivätpäs liikahtaneet."

    • Esitys
    • 7.–9. luokat
    • 2. aste
  6. Taikinan taju -näyttelyssä pääsee tekemään hiekkakakkuja.
    Hotelli- ja ravintolamuseo
    To 23.8.2018 – Su 29.12.2019

    Taikinan taju on toiminnallinen ja korostaa aistien merkitystä ruoanlaitossa. Jokaisessa näyttelyn tilassa on tehtäviä. Kokeillaan sämpylän pyöritystä ja pullapitkon letitystä, etsitään alkuperämaata eri leiville sekä tunnistetaan...

    • Näyttely
    • 3.–6. luokat
    • 7.–9. luokat
    • Valmistaville luokille
    • Yleisötyötä
  7. Taikinan taju -näyttelyn logo

    Taikinan taju

    opastus
    Hotelli- ja ravintolamuseo
    Ma 1.10.2018 – Su 29.12.2019

    Taikinan taju -opastuksella seurataan taikinan matkaa raaka-aineista valmiiksi leivonnaiseksi. Opastuksella käydään läpi leipomisen eri vaiheita ja pohditaan miten tunto-, näkö-, kuulo-, haju- ja makuaisteja hyödynnetään leivonnassa....

    • Näyttely
    • 3.–6. luokat
    • 7.–9. luokat
  8. Ellen Thesleff

    Taidepaja: Ellen Thesleff

    Kaupunkikuvia grafiikalla -taidepaja
    HAM Helsingin taidemuseo
    Ti 30.4. – Ti 31.12.2019

    Tutustumme Ellen Thesleff -näyttelyyn ja kokeilemme erilaisia taidegrafiikan kohopainomenetelmiä. Tehdään uniikkeja kuvia monotypia- tai linoleikkaustekniikalla.

    • Esitys
    • Näyttely
    • Työpaja
    • Päivähoito ja esiopetus
    • 1.–2. luokat
    • 3.–6. luokat
    • 7.–9. luokat
    • 2. aste
    • Yleisötyötä
  9. Ellen Thesleff
    HAM Helsingin taidemuseo
    Pe 26.4. – Ti 31.12.2019

    Thesleff oli edelläkävijä aikana, jolloin naistaiteilijoiden oli vaikea saada tunnustusta. Näyttelyn kuratoi taide- ja kulttuurihistorioitsija Hanna-Reetta Schreck, ja se pohjaa hänen Thesleff-elämäkertaansa ”Minä maalaan kuin jumala” (Teos, 2017)...

    • Näyttely
    • Päivähoito ja esiopetus
    • 1.–2. luokat
    • 3.–6. luokat
    • 7.–9. luokat
    • 2. aste
    • Yleisötyötä
  10. Lähikuva hotellin pienoismallista Hotelli- ja ravintolamuseon näyttelystä.

    Ruoka-aika

    opastus ja työpaja
    Hotelli- ja ravintolamuseo
    Su 1.1.2017 – To 31.12.2020

    Opastuksella tutustutaan, mistä nykyajan ruokatrendit ovat lähtöisin, mitä ennen syötiin kotona, juhlissa ja ravintolassa. Itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi opastuksesta on mahdollista varata satavuotiaan Suomen ruokakulttuuriin keskittyvä...

    • Työpaja
    • 7.–9. luokat
  11. Tarjoilijat. Hotelli- ja ravintolamuseon näyttelyssä.

    Talon väkeä

    opastus ja työpaja
    Hotelli- ja ravintolamuseo
    Su 1.1.2017 – To 31.12.2020

    Opastuksen toiminnallisissa tehtävissä eläydytään alan työtehtäviin tulkitsemalla vanhoja valokuvia ja esineitä sekä tutkitaan ruokalistoja tai matkakohteita ryhmän suuntauksesta riippuen....

    • Työpaja
    • 7.–9. luokat
    • 2. aste
  12. Tuoksubaari Hotelli- ja ravintolamuseon näyttelyssä.

    Perinneruoka - NAM? YÖK? HÄH?

    Työpaja alakouluille ruokakulttuuriin
    Hotelli- ja ravintolamuseo
    Su 1.1.2017 – To 31.12.2020

    Työpajassa pohditaan, miten ruokaperinteet syntyvät ja miten sata vuotta vanhat perinteet näkyvät tänä päivänä sekä miten ruokaperinteet voivat uusiutua. Työpaja voidaan kohdentaa lähestyvään juhlaan esim. jouluun tai pääsiäiseen. ...

    • Työpaja
    • 3.–6. luokat
    

Hakukriteerit

Syötä hakusanat
Etsi
Hae tapahtumat ajalta
Esim. 20.7.2019
Esim. 20.7.2019