Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Tervetuloa Peter Grimes taideyliopistoyhteistyöhön

Ma 9.11.2020 – Ke 17.2.2021
Peter Grimes
Työ: Peter Gimes
Helsinkiläinen, espoolainen ja vantaalainen alakoulun 5.-6. -luokka ovat tervetulleita mukaan  marraskuusta helmikuuhun 2021 järjestettävään 40h kestävään osallistavan taiteellisen toiminnan projektiin.

Tervetuloa mukaan Suomen kansallisoopperan ja baletin taideyliopistoyhteistyöhön! Toivomme projektiimme mukaan 5-6 luokkia, 1 luokka/kaupunki Helsingistä, Espoosta ja Vantaalta.

Ohjaajina toimivat kuvataiteen -ja musiikinopettajiksi opiskelevia opiskelijoita Aalto yliopistosta ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta.

Projektimme toteutetaan marraskuusta 2020 helmikuuhun 2021 ja kouluissa tapahtuvaa työskentelyä on siinä noin 40h. Opettajien tehtävänä on tukea opiskelijatyöparien (kuvis+musa) työtä luokkahuoneessa.

Teos on oopperan kauden ohjelmistosta Benjamin Brittenin ooppera Peter Grimes. Ooppera kertoo pienestä kalastajakylästä ja aiheina on mm. ryhmän ulkopuolelle jättäminen, huhut ja todellisuus, ryhmän painostus ja yksilön mahdollisuus olla oma itsensä. Teoksen tematiikkaan tutustutaan musiikin, draaman, valaistuksen ja puvustuksen avulla.
 
Projektin ohjaajien koulutuspäivät oopperalla ma 9.11. klo 9.30-17 ja ke 11.11. klo 9.30-17.
Mukana ovat Aallon ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijat, koulujen opettajat ja ohjaavat opettajat. Valitut luokat käyvät katsomassa Peter Grimes oopperan pääharjoituksen ke 10.2. klo 11-14.
 
Työpajat toteutetaan kouluilla opettajien kanssa sovitun aikataulun mukaisesti
 
Kokonaisuuden aikana oppilaat valmistavat omat teoksensa oopperan tematiikan pohjalta ja esittävät sen muille projektissa mukana olleille luokille sovitussa koulussa tai omassa koulussa rinnakkaisluokille.

Koulut valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä, joten toivoisimme pikaista reagointia. Ilmoittautumiseen tarvitaan seuraavat asiat:
opettajan nimi ja puhelinnumero
koulun nimi ja koko osoite
luokka-aste
oppilaiden lukumäärä

tuula.jukola-nuorteva@opera.fi

Yhteyshenkilö

Tuula Jukola-Nuorteva
040 566 9786

Tapahtumanjärjestäjä

Suomen kansallisooppera ja -baletti

Taidetehtaassamme tuotetaan vuosittain lähes 300 esitystä. Oopperoiden ja balettien lisäksi ohjelmistossa on konsertteja, ilmaismatineoita, taiteilijatapaamisia, tapahtumia sekä esityksiä lapsille ja nuorille.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ma 9.11.2020 09:30 - Ke 17.2.2021 16:00Lataa kalenteriisi
Suomen kansallisooppera ja -baletti
Helsinginkatu 58
    

Tietoa

Kulttuurinala
Ensisijainen kohderyhmä
Laaja-alainen osaaminen
Kieli
Tapahtumatyyppi