Opastuksen toiminnallisissa tehtävissä eläydytään alan työtehtäviin tulkitsemalla vanhoja valokuvia ja esineitä sekä tutkitaan ruokalistoja tai matkakohteita ryhmän suuntauksesta riippuen.
Opastuksen lisäksi mahdollista varata myös työpaja, jossa tutustutaan majoitus- ja ravitsemisalan ammatteihin ennen ja nyt. Työpajaosuudessa tehdään näyttelyn ja työuratarinoiden inspiroimana huoneentaulu omalle työuralle. Työpaja syventää Talon väkeä -kierroksella käsiteltyjä aiheita, mutta on toteutettavissa myös ilman opastusta.
Opastukset ja ryhmäkäynnit sopimuksen mukaan, varattava etukäteen. Opastuksen kesto noin 45 min. ja työpaja noin 1h. Maksimissaan 20 henkilöä/ryhmä.
Hotelli- ja ravintolamuseo
Hotelli- ja ravintolamuseo on suomalaisen ruoka- ja juomakulttuurin erikoismuseo Helsingin Kaapelitehtaalla.