Opastuksella tutustutaan, mistä nykyajan ruokatrendit ovat lähtöisin, mitä ennen syötiin kotona, juhlissa ja ravintolassa. Itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi opastuksesta on mahdollista varata satavuotiaan Suomen ruokakulttuuriin keskittyvä versio.
Opastuksen lisäksi mahdollista varata myös työpaja, jossa tutustutaan ruokalistan historiaan, sisältöön ja merkitykseen. Vanhojen ruokalistojen inspiroimana suunnitellaan oma juhlatilaisuus ja työstetään siihen oma menyynsä. Työpaja syventää Ruoka-aika -kierroksella käsiteltyjä aiheita, mutta on toteutettavissa myös ilman opastusta.
Opastukset ja ryhmäkäynnit sopimuksen mukaan, varattava etukäteen. Ryhmäkoko max. 20 henkilöä, opastuksen kesto noin 45 min. ja työpaja noin 1h.
Hotelli- ja ravintolamuseo
Hotelli- ja ravintolamuseo on suomalaisen ruoka- ja juomakulttuurin erikoismuseo Helsingin Kaapelitehtaalla.