Ajattelemme toisin öisin

Vuoden Graafikko 2021: Marina Veziko
Pe 10.9.2021 – Su 9.1.2022
Ajattelemme toisin öisin
Designmuseo avaa Helsinki Design Weekin aikana yleisölle Vuoden Graafikko Marina Vezikon näyttelyn. Ajattelemme toisin öisin / We think differently at night –näyttelyssä maamme eturivin suunnittelijoihin kuuluva Veziko pohtii intuition ja tiedostamattoman roolia luovassa työssä.

Marina Veziko (s. 1988, Kiova) työskentelee erityisesti brändäyksen parissa. Hänen repertuaarinsa ulottuu visuaalisista ilmeistä kuvasuunnitteluun ja pakkauksiin sekä näyttelyidentiteeteistä lehtitaittoon ja digitaalisiin sovelluksiin. Vezikon työskentelyprosessia kuvaa parhaiten strateginen ajattelu yhdistettynä intuitiiviseen ja holistiseen lähestymistapaan. Hän työskenteleekin usein mielellään uusien yritysten parissa, jolloin prosessiin pääsee mukaan heti idean syntymetreiltä lähtien.

Vuoden Graafikko -palkintonäyttely esittelee Vezikolta seitsemän työtä, joita yhdistää paitsi viimeistelty visuaalisuus myös vastuullisuus, uuden edistäminen ja poikkeavat näkökulmat.

Näyttely pohtii intuition ja tiedostamattoman roolia suunnittelutyössä. Teokset esitellään niiden ympärille luodun unenomaisen maailman kautta. Muotoilija Hanna Anosen kanssa dramatisoitu esillepano ja vapaa toimittaja Elina Iida Sofia Hirvosen kirjoittamat tekstit pyrkivät johdattamaan katsojan salaisen viisauden äärelle.

Grafia jakaa Vuoden Graafikko -tunnustuksen vuosittain visuaalisen viestinnän suunnittelun tason ja arvostuksen nostamiseksi. Palkintonäyttely rahoitetaan Kopioston kopiointikorvauksista.

Yhteyshenkilö

Designmuseet info
09 6220 540

Tapahtumanjärjestäjä

Designmuseo

Designmuseo on valtakunnallinen muotoilun erikoismuseo. Designmuseo kerää ja tallentaa muotoilualan kokoelmaa, tutkii muotoilualan historiaa ja kehitystä sekä esittelee muotoilusta kertovia näyttelyitä Suomessa ja maailmalla. Kouluille museo tarjoaa monipuolisuutta oppimisympäristöihin. Muotoilun ammattikäytännöt ja muotoilukasvatus on toimintamme keskiössä. Designmuseossa tutustutaan muotoiluun itsenäisesti tai oppaan johdolla. Museo järjestää myös runsaasti muotoiluun liittyviä tapahtumia ja mahdollisuuksia tavata muotoilijoita. Kouluja varten löytyy tila Studio koulujen työpajoihin, tehtäviin, aineistojen tutkimiseen ja eväiden syömiseen. Järjestämme tänäkin lukukautena koululaisryhmille mahdollisuuden tutustua näyttelyihin tiistaisin jo klo 9 alkaen. Ennakkoilmoittautuminen info@designmuseum.fi. Ryhmät ovat tervetulleita vierailemaan myös muina museon aukioloaikoina (1.9.–31.5. ke-su klo 11-18, 1.6.-31.8. ma-su klo 11-18).

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Pe 10.9.2021 11:00 - Su 9.1.2022 18:00Lataa kalenteriisi
Designmuseo
Korkeavuorenkatu 23, 00130 Helsinki
    

Tietoa

Ajassa nyt
Ensisijainen kohderyhmä
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Ei sisäänpääsymaksua alle 18-vuotiaille.