Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Opit peliin – Pelisuunnittelu oppimisen tukena

Pakopelin suunnittelukurssi
Ke 1.9. – Ti 30.11.2021
Pakohuonepeli
Nyt luovuus ja opit peliin! Opetukseen integroitava pakopelin suunnittelukurssi yläkouluille ja toiselle asteelle.

Kurssilla luokka pääsee yhdessä suunnittelemaan pakopelin valitun teeman ympärille.

Pakopelissä pelaajat ratkovat teeman mukaisia ja tarinalähtöisesti rakennettuja monipuolisia pulmatehtäviä. Kurssilla suunnitellaan ja toteutetaan pelikokonaisuus tehtävineen. Kurssin osallistujat oppivat yhteistyötaitoja, luovien ideoiden tuottamista ja esiin tuomista, ongelmanratkaisua sekä prosessinhallintaa.

Kurssi on integroitavissa opetukseen, ja suunniteltavan pelin teema valitaankin oppiaineen opetussisällöistä. Innostavan tekemisen ohella sekä pelin suunnittelijat, että pelaajat oppivat lisää valitusta asiasisällöstä, ja luova prosessi edesauttaa asioiden mieleen painumista. Pelin teema valitaan opettajan toiveiden mukaan, ja se voi olla esimerkiksi jokin historiallisen aikakauden tapahtuma, Suomen kirjallisuushistorian vaiheet, Kalevalan tarina, ihmisen biologia tai mikä tahansa muu opetettava aihe.

Kurssin ohjaus tapahtuu paikan päällä koululla tai etäyhteyksien kautta. Kurssin aikana suunnitellaan ja toteutetaan siirreltävä pakopeli, jota muut koulun oppilaat voivat pelata omissa luokissaan kurssin jälkeen.

Kurssin ohjaa pelisuunnittelija Maaria Klemetti, joka on kokenut pedagogisten pakopelien suunnittelija.

Kurssi koostuu kuudesta noin 75 min pituisesta opetuskerrasta syys-marraskuun aikana.

Ajat ovat joustavasti sovittavissa.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: sinivuokko.koivula@hel.fi

Tapahtumanjärjestäjä

Stoa

Stoa on moniääninen, kansainvälinen ja kiinnostava kulttuurikeskus Helsingin Itäkeskuksessa, metroradan varrella. Stoan ohjelmatoiminnasta vastaa Helsingin kaupunki / Kulttuuri ja vapaa-aika / Yleiset kulttuuripalvelut.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ke 1.9.2021 10:00 - Ti 30.11.2021 10:00Lataa kalenteriisi
Koulun oma tila