Ett drömspel

Ke 8.9. – To 30.12.2021
Agnes på maskerad
Kuvaaja: Cata Portin

Indra-jumalan tytär päättää laskeutua pilvistä maan päälle. Hän haluaa elää ihmisenä, vaikka isä on varoittanut häntä: ihmistä onnettomampaa olentoa ei ole milloinkaan luotu.

Tytär ei kuitenkaan usko, vaan lähtee maan päälle selvittämään totuuden ihmisistä ja maallisesta elämästä. Mistä siinä on kyse? Miksi ihmiset eivät ole tasa-arvoisia? Mikä on tärkeintä maailmassa?

August Strindbergin mullistava klassikko Uninäytelmä (Ett drömspel) esitetään AMOS-näyttämöllä koreografi Carl Knifin ohjaamana. Knif on ohjannut Svenska Teaternille aiemmin mm. ylistetyn tanssiteatteriesityksen Muodonmuutos (Förvandlingen).

Knifin tulkinnassa nähdään jälleen, kuinka tanssi ja teatteri kietoutuvat yhteen. Katsojat kohtaavat samat kysymykset kuin Strindbergin yleisö yli 120 vuotta sitten. Kuinka elämää voisi parhaiten ymmärtää? Miksi ihmiset eivät ole tasa-arvoisia? Mikä on tärkeintä maailmassa?

Ett drömspel on Svenska Teaternin, Carl Knif Companyn ja Riksteaternin yhteistuotanto. Esitys tekstitetään suomeksi ja englanniksi mobiili-sovelluksella.

Yhteyshenkilö

Marie Finne
09-616211

Tapahtumanjärjestäjä

Svenska Teatern

Finlands svenska nationalscen

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ke 8.9.2021 19:00 - To 30.12.2021 19:00Lataa kalenteriisi
Svenska Teatern, AMOS-scenen
Norra esplanaden 2, 00130 Helsingfors