FEM MÅL MAT

vad jag åt och vem jag åt det med
Pe 17.9.2021 – La 29.1.2022
På bilden finns en mattallrik med mat, samt en kniv, en gaffel och en sked
Taiteilija: Christoffer Pettersson
I Fem mål mat leks berättelser fram om mat och måltider. Vardagligt och osannolikt om sådant som på en gång är livsviktigt och samtidigt en smaksak. Allt som lever måste äta. Jo. Men vad?

En grillad fisk som inte finns. Ett rostat bröd i ensamhet. Sju sorters kakor och en märklig historia. I Fem mål mat leks berättelser fram om mat och måltider. Vardagligt och osannolikt om sådant som på en gång är livsviktigt och samtidigt en smaksak. Allt som lever måste äta. Jo. Men vad?

”Säg mig vad du äter och jag ska säga vem du är” hävdade den franske gastronomen Jean Anthelme Brillat-Savarin i början av 1800-talet. Och låt gå för det. Men säg också vad du inte äter. Vad du önskar att du kunde äta. Vad du längtar efter och vad du en gång åt för länge sedan. Och vem som då var med dig.

AV Christoffer Mellgren

REGI Janne Pellinen

PÅ SCEN Meri Anna Hulkkonen, Stella Laine, Walter Ruokolahti, Frank Skog, Kristian Thulesius

SCENOGRAFI Annina Nevantaus MUSIK Jukka Hannukainen KOSTYM Annina Nevantaus LJUS & LJUD Jukka Hannukainen PUBLIKARBETE Harriet Abrahamsson AFFISCHBILD Christoffer Pettersson

ÅLDERSREKOMMENDATION 7+

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD ca 70 minuter

FÖRESTÄLLNINGSSPRÅK Svenska

PREMIÄR 17.9.2021 på Unga Teatern, Lillklobb i Esbo.

SPELPERIOD 21.9–16.10.2021. Föreställningarna fortsätter på våren 2022.

Yhteyshenkilö

Carola Blom
09 8620 8200

Tapahtumanjärjestäjä

Unga Teatern

Unga Teatern är landets äldsta professionella barn- och ungdomsteater. Teatern ger föreställningar i Esbo samt på turné. Suomen vanhin lasten- ja nuortenteatteri Unga Teatern esitykset kahdella kielellä omalla näyttämöllä Espoossa ja kiertueella.

    

Tietoa

Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Vardagsmorgon, normalpris: 12 €/elev, 2 €/per lärare. Grupprabatt (minimi 30 pers.), pris 11 €/biljett, 2 €/lärare. Kväll och lördag, normalpris 18 €
Kesto
70min